Procurorul român care a paralizat mafia chineză a căzut în patima şantajului

04 Iun 2015
Procurorul român care a paralizat mafia chineză a căzut în patima şantajului
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au lovit în plin Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Astfel, procurorul doljean Radu Marius Vlădoianu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi şantaj. În acelaşi dosar este anchetat şi procurorul DIICOT, Ionel Tudosan, fiind acuzat de complicitate la şantaj. Ionel Tudosan a devenit cunoscut după ce a finalizat ancheta în cazul chinezului Hua Le Duc, considerat interfaţa Triadelor în România.

„În perioada iulie 2012 – septembrie 2013, inculpatul Vlădoianu Marius Radu – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) sume de bani totalizând aproximativ 7.000 de euro şi un comision de 20% din valoarea unui teren sau 20% din suprafaţa terenului aflat în litigiu pe rolul instanței, pentru a-şi exercita influenţa asupra magistraţilor judecători, astfel încât persoana denunțătoare să obțină o hotărâre favorabilă într-o cauză civilă privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflată în recurs, iar pe de altă parte, pentru a-i facilita o executare silită”, se precizează în comunicatul DNA.

Vlădoianu şi Tudose, turnaţi de sirieni

Procurorul doljean Radu Marius Vlădoianu am făcut presiuni asupra unor afacerişti sirieni pentru ca aceştia să plătească peste un milion de lei. Aceşti bani urmau să fie folosiţi pentru a acoperi prejudiciul stabilit de fisc unei societăţi comerciale în care avea interese soţia procurorului. Potrivit DNA, Vlădoianu Marius Radu i-a constrâns pe oamenii de afaceri sirieni să încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru un imobil la un preţ supraevaluat, care să acopere prejudiciul şi să asigure un profit pentru el şi pentru persoana de legătură. În acest sens, Vlădoianu Marius Radu le-a adresat ameninţări că va fi deschis un dosar penal pe numele lor la DIICOT Bucureşti.

„Oamenii de afaceri sirieni au fost contactaţi şi de către persoana de încredere a lui Vlădoianu Marius Radu care le-a adresat ameninţări şi care a formulat o sesizare penală care însă nu a fost înregistrată în evidenţele DIICOT, de către procurorul Tudosan Ionel. Cu toate acestea, în luna februarie 2015, oamenii de afaceri sirieni au fost citaţi la DIICOT Bucureşti de procurorul Tudosan Ionel, fără ca acesta să fie învestit cu soluţionarea vreunei cauze care să privească persoanele anterior menţionate. Mai mult, procurorul a efectuat acte de urmărire penală fără să existe o cauză pe rolul DIICOT”, a precizat DNA.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră