Principesa Margareta, în prima zi la serviciu. Alteța Sa este președinte al Crucii Roșii Române (GALERIE FOTO)

29 Iun 2015
Principesa Margareta, în prima zi la serviciu. Alteța Sa este președinte al Crucii Roșii Române (GALERIE FOTO)
Pentru Principesa Margareta a României, marți a fost prima zi la serviciu, la Crucea Roşie. Fiica Regelui Mihai a fost aleasă, prin vot, preşedinte al organizatiei umanitare în urmă cu o lună. Luni şi-a luat în primire biroul şi i-a cunoscut pe noii colegi din Bucureşti. Crucea Roşie a mai fost condusă, de-a lungul istoriei, de reginele României, chiar de bunica şi de străbunica

La alegerea sa, Principesa a declarat că este convinsă că demersul său de a prelua președinția Crucii Roșii Române este benefic și potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizații.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost susținută, încă de la înființare, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina-mamă Elena s-au implicat cu devotament și abnegație în acțiuni umanitare ale Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Adunarea Generală a Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR) s-a desfășurat vineri, 15 mai, la Brașov.

În cadrul Adunării Generale a Crucii Roșii Române au mai fost aleși cei șase vicepreședinți ai instituției – Raed Arafat, Laura Elena Chirean, Victor Paul Dobre, Victor Boiangiu, Aurel Dănuț Axinte și Alexandru Bănică, dar și trezorierul SNCRR, Claudiu Gantoi, se arată într-un comunicat al Crucii Roșii.

În săptămânile trecute, Alteța Sa Regală a vizita filialele Crucii Roșii din Brașov, Târgu Mureș și Timișoara.

La 4 iulie, Palatul Elisabeta va găzdui sărbătorirea Zilei Crucii Roșii Române, în prezența reprezentanților mai multor filiale.

Până la sfârșitul anului, Principesa Moștenitoare va vizita Societățile de Cruce Roșie din trei țări europene și va fi prezentă în mai multe filiale din țară, potrivit romaniaregala.ro.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră