Primul avion care va ateriza pe aeroportul Brașov va fi pilotat de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu

13 Iun 2023 | scris de A.V.
Primul avion care va ateriza pe aeroportul Brașov va fi pilotat de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu

Primul avion care va ateriza pe aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, joi, 15 iunie la ora 8.10, va fi pilotat de fiul singurului cosmonaut român, brașoveanul Dumitru Prunariu, scrie brasov.net.

Invitat la Interviurile Biz Brașov-„Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”, produs de Kroncast Media, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a dezvăluit, în premieră, când va fi primul zbor care va ateriza și apoi va pleca de la Brașov

„Îmi doresc ca cel puțin o mare parte dintre cei care au sprijinit acest proiect să fie prezenți în aeronava care va ateriza prima pe aeroportul din Brașov. Joi , 15 iunie, la ora 7.30 va fi îmbarcarea pe Otopeni și la ora 8 și 10 se va ateriza pe aeroportul de la Brașov. Va fi un un Boeing de 100 de locuri. La ora 10:30 va fi din nou îmbarcarea și vor merge către București.”

Pentru ca simbolul să fie și mai puternic, Veștea a dezvăluit că cel care va pilota aeronava este Cătălin Prunariu, pilot Tarom, fiul singurului cosmonaut român, brașoveanul Dumitru Prunariu.

„Este o cursă Tarom. Am încercat să nu dau naștere la niciun fel de speculație, fiindcă am dorit să promovăm compania românească. Este foarte posibil să avem la manșă un pilot brașovean. Va fi Prunariu, băiatul domnului Dumitru Prunariu, care este căpitan de aeronavă la Tarom. Ne dorim ca în acea cursă va fi și domnul Dumitru Prunariu, care va primi titlul de Cetățean de onoare al județului Brașov”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră