Primăria generală, blocată. Instituţiile subordonate vor trăi din fondurile disponibile

07 Sep 2015
Primăria generală, blocată. Instituţiile subordonate vor trăi din fondurile disponibile
Consiliul General al Municipiului București (CGMB) se va întruni ulterior emiterii ordinului de constatare a suspendării din funcția de primar a lui Sorin Oprescu, a declarat luni viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

"Ulterior acelui ordin (de constatare a suspendării din funcție — n.r.), Consiliul General se va întruni și dintre cei doi viceprimari va alege unul care să preia atribuțiile primarului general (...) imediat ce prefectul va fi notificat, iar el ne va comunica nouă ordinul. Noi, Consiliul General, ne vom întruni și vom alege. (...) Până atunci, la nivelul PMB, nu se pot face plăți, dar la nivelul instituțiilor, dacă au fondurile disponibile, se pot face plăți din surse proprii sau din alte surse", a afirmat Pieptea, la finalul unei ședințe a conducerii Primăriei Municipiului București (PMB).

El a menționat că a discutat la ședință despre situația în care se află PMB.

"Astăzi, începând cu ora 14,00, a avut loc o ședință la care au fost convocați liderii partidelor din Consiliul General, secretarul general al municipiului București și prefectul Capitalei. Am discutat despre situația în care se află Primăria și procedural am stabilit pașii ce trebuie urmați. (...)

În momentul de față există un blocaj, însă el nu generează probleme dificile. În cursul acestei după-amieze vom organiza o ședință la nivel administrativ-executiv al Primăriei, astfel încât să identificăm potențialele riscuri pentru perioada următoare, să căutăm să identificăm soluții", a spus viceprimarul Capitalei, potrivit Agerpres.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră