Preşedintele german: DNA, a treia putere în stat. Băsescu: Exagerează!

20 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Preşedintele german: DNA, a treia putere în stat. Băsescu: Exagerează!

"Aş vrea să subliniez în mod deosebit activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de la care porneşte un semnal îndreptat nu numai către economie, mediu de afaceri, dar şi către politic. Este unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă. Noi calculăm că în societate există conflicte şi dorim să consolidăm activitatea de pildă a DNA-ului, ca a treia putere în stat", a afirmat Joachim Gauck, conform traducerii oficiale de la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu spune însă că Joachim Gauck exagerează, şi că poate avea o impresie deformată. "Exagerată, dar preşedintele Gauck este pur şi simplu un preşedinte decorativ, deci poate să aibă o impresie deformată. A treia putere în stat e Justiţia, nu DNA", a comentat luni Traian Băsescu la România TV declaraţiile preşedintelui german.

Băsescu a mai spus la Romania TV că nu o să fie nici un Brexit. El a spus că dă în scris că Marea Britanie nu o să iasă din UE pentru că ar pierde enorm. El a adăugat că, indiferent cum vor vota britanicii la referendum, Parlamentul trebuie să anuleze legile de aderare și nu va face acest lucru niciodată.

Referendumul privind ieşirea Marii Britanii din UE va avea loc joi, 23 iunie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră