Ce se va întâmpla cu PREOTUL care îl poartă pe „IISUS“ pe numărul de înmatriculare. POLIŢIŞTII: „Îl avem în vizor!“

30 Aug 2015
Ce se va întâmpla cu PREOTUL care îl poartă pe „IISUS“ pe numărul de înmatriculare.  POLIŢIŞTII: „Îl avem în vizor!“
Cazul preotului Cristian Pomohaci care a ales să-şi „personalizeze“ numărul maşinii - cuvântul „IISUS“ fiind lizibil (n.r. jurnaliştii de la Tribuna au fotografiat maşina acestuia )- a ajuns la urechile reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, care vor „lua măsurile care se impun” în cazul în care șoferul Pomohaci va fi oprit în trafic și se va dovedi că acesta a încălcat legea.

Ce spune Legea în cazul plăcuţelor de înmatriculare „personalizate“

Contactați de Vocea Transilvaniei, reprezentanții poliţiei din  Bistriţa Năsud au ajuns la concluzia că preotul-cântăreț Cristian Pomohaci va putea fi sancționat pentru fapta sa, însă doar dacă va fi oprit în trafic, se va dovedi că are plăcuțe neconforme, și doar dacă circulă cu autovehiculul respectiv pe un drum public. În fapt, legea arată clar că „este interzisă punerea în circulaţie a unui vehicul, înmatriculat sau înregistrat, care nu are montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare atribuite de autoritatea competentă ori dacă acestea nu sunt conforme cu standardele în vigoare”.

„Până nu e depistat, nu se poate ști ce este cu această fotografie care a apărut în mijloacele media. Dacă se dovedește a fi reală povestea, asta înseamnă că s-a încălcat articolul 99, aliniatul 1, punctul 17 din OUG 195/2002. Practic, plăcuțele nu ar corespunde standardelor în vigoare, pentru că fiecare plăcuță are un standard care trebuie respectat. Dacă s-ar adeveri că s-a încălcat legea, i s-ar reține certificatul de înmatriculare și plăcuțele fără drept de circulație vor fi ridicate pentru verificări. În plus, se va aplica și o sancțiune contravențională între 210 și 315 lei”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei inspectorul de poliție Virginia Pîrlea, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, citat de RTV.  „Noi îl avem în vizor”, a subliniat Pîrlea, întrebată dacă IPJ BN s-a autosesizat în acest caz.



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră