Lupta pentru viață a polițistului rutier Ionescu Gheorghe. SNAP: "Din ce în ce mai mulți polițiști mor sau chiar se sinucid din cauza serviciului"

04 Aug 2015
Lupta pentru viață a polițistului rutier Ionescu Gheorghe. SNAP:
Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) trage din nou un semnal de alarmă legat de meseria de polițist, care devine ce în ce mai periculoasă.

"Culmea este că această meserie nici măcar nu este văzută ca o profesie și nici nu îi sunt stabilite sau recunoscute bolile profesionale. Pe scurt, polițiștii sunt considerați că desfășoară o muncă din cauza căreia nu se pot îmbolnăvi sub nicio formă. Din păcate, din ce în ce mai mulți polițiști mor în timpul serviciului sau chiar se sinucid din cauza serviciului", se menționează în comunicat.

Săptămâna trecută un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei a fost grav rănit de un șofer de cetățenie turcă care a refuzat să oprească la semnalul polițistului rutier Ionescu Gheorghe. Agentul a fost târât aproximativ 500 de metri de către șoferul vitezoman cauzându-i leziuni grave, în prezent colegul nostru aflându-se în comă.

"Este de prisos comentarea unei astfel de situații tragice, dar este din ce în ce mai evident faptul că legislația în privința unor astfel de situații trebuie schimbată în mod urgent, în special în ceea ce privește uzul de armă. Despre Statutul Polițistului nu putem decât să susținem că și acesta trebuie schimbat deoarece astăzi protecția legală a polițiștilor este aproape inexistentă. Lipsa dotărilor și a carburantului insuficient pentru autospecialele Poliției nu duce decât la funcționarea în sistem de avarie a sistemului actual polițienesc. Pe acestă cale, ne dorim din tot sufletul ca polițistul Ionescu Gheorghe să câștige lupta pentru viața sa", susțin sindicaliștii.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră