TUPEU MAXIM ŞI TESTĂRI PSIHOLOGICE PUŢINE. Poliţiştii din Călăraşi arestaţi pentru viol contestă măsura preventivă. Declaraţiile lor în faţa anchetatorilor sunt HALUCINANTE

08 Aug 2015
TUPEU MAXIM ŞI TESTĂRI PSIHOLOGICE PUŢINE. Poliţiştii din Călăraşi arestaţi pentru viol contestă măsura preventivă. Declaraţiile lor în faţa anchetatorilor sunt HALUCINANTE
Poliţiştii din Călăraşi care au violat-o pe fata de 15 ani care fugise dintr-un centru de plasament au fost arestaţi preventiv. Aceştia au recunoscut în faţa  că au întreţinut relaţii sexuale cu minora, dar au încercat să arunce vina asupra ei, susţinând că ea le-a făcut avansuri, iar ei au cedat.  Mai exact, „minora nu a fost violată şi a fi întreţinut relaţii sexuale de bună voie".  Agenţii au fost trecuţi în rezervă de ministrul de Interne Gabriel Oprea şi nu se vor mai putea întoarce în poliţie.

JOS „CAŞCHETA“!

Cei doi agenţi de la ordine publică au găsit-o pe adolescentă pe stradă, au dus-o pe un câmp şi ar fi obligat-o să întreţină relaţii intime cu ei, chiar în maşina poliţiei. Apoi au abandonat-o. Un cioban a găsit-o şi a dus-o la spital.  Fata fugise din centrul de plasament Perişoru, din Călăraşi, la începutul săptămânii. De 3 ani era instituţionalizată, pentru că mama ei a fost decăzută din drepturile părinteşti după ce ar fi oferit-o concubinului ei. Bărbatul a fost condamnat atunci la trei ani de închisoare. Adolescenta nu a reuşit însă să se acomodeze la casa de copii, de unde a fugit de mai multe ori. Poliţiştii se pare că ştiau că fata provenea dintr-un centru de plasament şi i-ar fi propus să întreţină relaţii sexuale cu ei ca să nu o ducă înapoi. Cel puţin aşa a povestit minora. Agenţii susţin însă altceva. 

Povestea minorei dispărută din Centrul de Plasament 

Minora de 15 ani dispăruse de la Centrul de Plasament din Perişoru din data de 3 august. A cerut voie să iasă în curte, a sărit gardul și a fugit. Paul Dragu, directorul executiv al centrului de plasament Perişoru, a declarat pentru site-ul mariustuca.ro că nu era prima data când tânăra recurgea la un asemenea gest, adică să fugă. „Voia să fie liberă, nu se acomodase aici, la noi. Ce să vă spun? În general, toţi copiii care vin la vârstele astea în centru le este foarte, foarte greu...“, susţine directorul centrului. De fapt, povestea fetei este aceea a multor copii- e drept, uneori mai sunt şi excepţii fericite- care ajung în aceste centre, departe de familiile lor şi care nu mai reuşesc să-şi găsească drumul în viaţă.

Dramă, sărăcie şi disperare

A ajuns în Centrul de Plasament din Perişoru în 2013. Avea doar 12 ani. Motivul?- „Familia nu se mai înţelegea cu ea“, continuă să ne povestească Paul Dragu. Întratât, încât a abandonat-o într-un centru. Mama tinerei locuieşte momentan într-o sărăcie lucie, cu celălalt copil, un băieţel, fiind despărţită de tatăl minorei violată. Deşi nu a recunoscut niciodată, pentru tânăra de 15 ani, venirea în centrul de plasament nu a fost de bun augur. Mereu îşi dorea să plece, să fie liberă... Departe de familie, nu şi-a mai găsit locul. Cu mama ei vorbea foarte rar şi atunci doar la telefon. Însă de fiecare dată sfârşeau prin a se certa. Femeia nu o vizita niciodată, nu o lua acasă la sfârşit de săptămână.

Fata era inclusă într-un program de consiliere psihologică

„Nu s-a acomodat în centru. Participa la activităţile pe care le desfăşuram aici, cele recreativ -sportive, cele educative. Mergea la Şcoala nr. 1 din Perişoru. Nu era o fire singuratică, îşi făcuse prieteni aici, dar de fiecare dată voia să fugă, să plece. Îşi dorea asta. După ce a dispărut de la centru am anunţat poliţia. A fost găsită găsită la Centrul Sf. Maria din Călăraşi, pe data de 5 august. A fugit şi de acolo. De când e la noi, a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică, însă după o pericoadă în care se mai liniştea, începea din nou sa fugă. Anul acesta, din cauza tulburărilor de comportament pe care le avea i-am făcut o programare la un medic specialist şi, în urma controlului, i-a fost eliberat un certificat de gradul 2 de handicap accentuat“, a mai precizat directorul Dragu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră