Supraveghere sporită, terestră şi aeriană, la graniţa cu Serbia

19 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Supraveghere sporită, terestră şi aeriană, la graniţa cu Serbia


Efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde. Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţia operativă, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Române.
De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.
Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu.
Reamintim că, la 5 august, o poliţistă de frontieră de la P.T.F. Naidăş, care a depistat un urmărit internaţional la controlul de frontieră, a fost nevoită să tragă un foc de armă în plan vertical şi să-l imobilizeze pe bărbat, după ce acesta a încercat să fugă din punctul de frontieră.

FotorCreated
Cetăţeanul sârb L. Negovan, în vârstă de 30 de ani, era pasager într-un autoturism marca Opel, înmatriculat în Serbia.
Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţista de frontieră care a verificat documentele a constatat că persoana în cauză figura în bazele de date ca fiind urmărită în vederea arestării, pentru faptul că făcea parte dintr-o reţea de migraţie ilegală, alertă introdusă de autorităţile austriece în data de 26.07.2016.
Aflând că este căutat de autorităţi, cetăţeanul sârb a încercat să se sustragă reţinerii, încercând să fugă, moment în care poliţista de frontieră a procedat la somarea verbală a celui în cauză. Deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiei, poliţista a executat un foc de avertisment în plan vertical, în conformitate cu prevederile legale şi cu sprijinul altor doi colegi, l-a imobilizat şi încătuşat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră