Piaţa Victoriei: Mii de protestatari au creat steagul Uniunii Europene (VIDEO)

26 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Piaţa Victoriei: Mii de protestatari au creat steagul Uniunii Europene (VIDEO)

Circa 5000 de persoane s-au strâns duminică seara în Piaţa Victoriei din Capitală, după o mobilizare şi organizare pe Facebook, pentru a crea steagul Uniunii Europene. Este cea de-a 27-a zi de proteste în fața sediului Guvernului.

Cei prezenţi au alcătuit steagul cu foi albastre şi galbene, luminate de telefoanele din dotare. Ei au cântat imnul şi au scandat lozinci precum "Hotii", "Noaptea ca hoţii" şi "Europa!".

De asemenea, manifestanții cer demisia Guvernului. Ei au pancarte cu mesaje, precum "Demisia", "Zi de zi, aici vom fi", "Ultima soluție: o revoluție!".

Unii dintre protestatari au venit cu vuvuzele, alții cu steaguri. Cei mai mulți flutură tricolorul, însă sunt și manifestanți care au drapelul UE sau pe cel al SUA.

 

 

Odată cu creşterea numărului maniifestanţilor în faţa Guvernului, circulaţia rutieră a fost oprită dinspre Kisellef şi Aviatorilor spre Calea Victoriei şi dinspre Lascăr Catargiu spre Bulevardul Ion Mihalache.

Pentru acest protest a fost creată o pagină specială pe Facebook, intitulată "Operaţiunea steagul UE #rezist" . "Am avut o prima mare victorie! Zidul care parea de nepatruns s-a fisurat si parlamentul a aprobat abrogarea ordonantei 13.  Asadar, duminica asta va invitam sa sarbatorim. La a multa zi de protest haideti sa ne strangem la un "party" in care sa creăm steagul unuia dintre aliatii nostrii in aceasta lupta: Uniunea Europeana.  Da! - in urma discutiilor si a feedbackului masiv, FACEM STEAGUL UE. 

Asa ca va invitam cu mic cu mare, duminica seara de la ora 21:00 cu foi albastre si telefoanele din dotare sa transmitem un mare mesaj cu directia pe care ne-o dorim. !!! Chitarile, tobele si alte instrumente muzicale sunt binevenite! Sa facem galagiiiiie !!! ", scrie într-o postare pe această pagină.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră