Obligativitatea purtării uniformei şcolare, discriminatorie

13 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Obligativitatea purtării uniformei şcolare, discriminatorie

Conform CNCD, scăderea notei la purtare duce la pierderea dreptului la bursă, iar trecerea absențelor nemotivate în catalog, la acumularea acestora şi urmată de exmatricularea elevului. Deşi a constatat că scopul acestei prevederi regulamentare este legitim, măsura este adecvată și necesară, Colegiul director al CNCD a apreciat că sancțiunile nu sunt proporționale cu scopul urmărit.

"Măsura prevăzută de regulamentul școlar trebuie să țină cont inclusiv de situația persoanelor care fac parte din grupuri defavorizate și nu au posibilitatea financiară de a achiziționa uniforma școlară. Prin tratamentul diferențiat se încalcă dreptul la educație al copiilor aparținând grupurilor vulnerabile", precizează CNCD într-un comunicat.

Școlii reclamate i s-a aplicat o amenda contravențională de 1000 lei. Totodată, Colegiul director recomandă modificarea regulamentului școlii prin eliminarea măsurilor discriminatorii. Hotărârea CNCD va fi comunicată, pentru informare, Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Ministerului Educației.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră