Numirea jurnalistei Oana Stănciulescu în CA al TVR, criticată de Ambasada Israelului

25 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Numirea jurnalistei Oana Stănciulescu în CA al TVR, criticată de Ambasada Israelului


Într-un comunicat transmis presei, Ambasada Israelului susține că unele afirmații ale jurnalistei au dus la identificarea ei cu lideri ai Mișcării Legionare, aceasta ”având nenumărate exprimări publice antisemite”.
”Amintim că, prin afirmațiile sale, doamna Stănciulescu a pus la îndoială existența Holocaustului și s-a identificat cu lideri ai Mișcării Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din România.
Dorim să atragem atenția că o astfel de decizie poate avea un impact negativ semnificativ în ceea ce privește prezentarea obiectivă a faptelor istorice și promovarea valorilor democrației, cu precădere asupra noilor generații, vulnerabile în fața unor eventuale dezinformări”, se arată în comunicatul ambasadei, remis site-ului mariustuca.ro.
După ce PNL a propus-o pe Oana Stănciulescu pentru un loc în Consiliul de Administrație al TVR, mai multe personalități – profesori universitari, analiști, jurnaști, publiciști – au trimis o scrisoare de protest adresată conducerii PNL, în care subliniază tocmai faptul că Oana Stănciulescu eroizează ”personalități de orientare legionară, xenofobă, antieuropeană și antidemocrată”.
Într-o postare în pagina sa de Facebook, Oana Stănciulescu notează că aceste acuzații sunt ”grave și nedrepte”.
”Dragi prieteni, vă mulțumesc din suflet pentru susținerea din ultimele zile, mai ales în condițiile în care este vorba despre acuzații grave, nedrepte. Nu mi-am putut imagina că așa ceva este posibil într-o societate democratică. Am tăcut până acum, după cum ați văzut, pentru că mi-am luat un timp să înțeleg ce se întâmplă.
Nu am reușit să înțeleg. Vă asigur însă că voi continua să vorbesc, să citesc, să particip la dezbateri și la expoziții, dacă o să fiu invitată, fie că este vorba despre Corneliu Coposu, Țuțea, Vulcănescu, Noica, Arnăuțoiu, Vintilă Horia, Ogoranu sau oricine altcineva din zecile de mii de deținuți, luptători anticomuniști sau mari intelectuali ai acestui neam.
P.S: Să nu îi uităm pe Gheorghe Calciu, Ilie Lăcătușu, Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Radu Gyr, Părintele Justin Pârvu, Constantin Oprișan... și mulți alții, toți luptători anticomuniști, așa cum mi-a sugerat unul dintre prietenii de pe Facebook”, scrie Oana Stănciulescu pe Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră