O navă cu 21 de marinari români la bord a fost atacată de piraţi în Togo; mai multe persoane ar fi fost luate ostatice

04 Mar 2019 | scris de News.ro
O navă cu 21 de marinari români la bord a fost atacată de piraţi în Togo; mai multe persoane ar fi fost luate ostatice

O navă la bordul căreia se aflau 21 de marinari români a fost atacată de piraţi în apropierea unui port din Togo şi mai multe persoane ar fi fost luate ostatice, numărul acestora nefiind deocamdată cunoscut, informează agenția News.ro.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN) şi reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF), Adrian Mihălcioiu, a declarat luni, pentru News.ro, că nava Histria Ivory a fost atacată de piraţi duminică seara, la scurt timp după ce a plecat din portul Lome din Togo.

Astfel, la 20 de mile marine de portul respectiv, piraţii au atacat ambarcaţiunea, au urcat la bordul vaporului şi ar fi luat ostatici mai mulţi marinari, dar deocamdată autorităţile nu ştiu numărul acestora.

După aceea, piraţii au părăsit vasul cu tot cu ostatici, iar ceilalţi marinari au revenit în portul Lome.

Nava a fost afectată în urma atacului şi urmează să fie supusă unor reparaţii. Marinarii aflaţi la bordul navei nu sunt răniţi, a precizat Adrian Mihălcioiu.

UPDATE

Postul de televiziune Digi24 anunță că trei dintre marinarii români lipsesc de la bord. Informația a fost confirmată de armator.

UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie 2019, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români.

UPDATE

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat, luni, referitor la cei trei marinari români dispăruţi, duminică la bordul unei nave, în apele teritoriale ale statului Congo, că deocamdată nu se ştiu dacă a fost doar o acţiunie de piraterie sau un act terorist.

E vorba de o navă care e folosită de o societate românească cu echipajul întreg românesc după ieşirea din apele teritoriale au fost atacaţi de o ambarcaţiune de piraţi. Conform instrucţiunilor pe care le au marinarii s-au refugiat în camera de comandă şi au transmis un mesaj în legătură cu atacul care a fost desfăşurat. A intervenit marina militară au fost salvaţi toţi în afară de trei persoane care nu au putut ajunge la zona de timonerie unde erau baricadaţi ceilalţi”, a afirmat Teodor Meleşcanu, luni, la Parlament.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră