Nume celebre pe lista "Most wanted" a Poliţiei Române. Cine se află în Top 5

30 Aug 2015
Nume celebre pe lista
Pe site-ul Poliţiei Române, la rubrica cei mai căutaţi români (Most Wanted), se regăsesc fostul deputat UDMR Marko Atilla, Florian Walter, patronul unei firme de salubrizare, dar şi Omar Mukhles, cel care l-a ajutat pe Omar Hayssam să fugă din România, Zaher Iskandarani, celebrul contrabandist de ţigări,  guru Gregorian Bivolaru şi Codruţ Marta, mâna dreaptă a fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar.

Lista  Poliţiei Române cu cei mai căutaţi infractori cuprinde aproape 50 de persoane. Printre acestea se regăsesc:

1. Omul de afaceri Florian Walter, deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni la Universitatea Cluj și acționarul majoritar al companiei de salubrizare Romprest, Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru evaziune fiscală.
2. Zaher Iskandarani este căutat de poliţiştii din întreaga ţară pentru că a dispărut după ce a fost condamnat cinci ani de închisoare. Cel supranumit în vremurile sale de glorie “Prinţul Banatului” a fost trimis în judecată de DIICOT structura centrală, alături de alţi cetăţeni arabi după ce, în 2005, în urma descinderilor efectuate la fabrica de ţigări de la Săcălaz, anchetatorii au descoperit importante cantităţi de tutun vrac, timbre falsificate, şi ţigări care purtau mărcile Marlboro şi LM. Iskandarani a fost acuzat de contrabandă cu ţigări, constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, concurenţă neloială şi folosirea fără drept a unei mărci.
3. Fostul deputat UDMR Marko Attila este căutat internaţional, după ce a plecat în Ungaria şi a demisionat din Parlamentul României. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, fiind este acuzat de abuz în serviciu în dosarul despagubirilor supraevaluate de la ANRP, în care este arestat preventiv şi fostul şef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu. Prejudiciul adus statului român în acest dosar este de 84 de milioane de euro.
4.Omar Mukhles a este căutat de poliţişti după ce a fost condamnat la 5 ani închisoare de către Curtea de Apel Oradea pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art.33 , alin.2, lit,a, din Legea 535/2004. A planificat si inlesnit iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam cunoscand faptul ca acesta a fost trimis in judecata pentru savarsirea unor acte de terorism.
5. Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru este urmărit internaţional după ce a fost condamnat  de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată.Gregorian Bivolaru a plecat din România după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.
Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze. Din 23 mai 2013, instanţa supremă l-a citat în dosar pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson.

Pe lista celor mai căutaţi se află şi Mohammad Munaf, acuzat de răpirea celor trei jurnalişti români în Irak acum 10 ani. El a fost adus în ţară joi.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate
!



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră