Noi proteste impotriva defrisarilor ilegale pe 5 iunie: "Nu cu CSAT se închide gura străzii".

10 Mai 2015
Noi proteste impotriva defrisarilor ilegale pe 5 iunie:
Organizatorii protestelor de simbata impotriva defrisarilor ilegale anunța un nou protest pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, conform agerpres.ro.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, i-a felicitat pe Facebook pe protestatari.
'Felicitări tuturor celor care luptă astăzi pentru stoparea tăierilor ilegale și a monopolului pe păduri! Înțeleg că ultima oprire va fi Ministerul Mediului. Eu sunt la minister, iar dacă o delegație a manifestanților dorește să ne întâlnim, să discutăm doleanțele lor, îi aștept cu drag', a  scris ministrul.

Liderii protestatarilor i-au anunțat pe cei prezenți simbata la mitingul din Capitala că președintele Klaus Iohannis a scris pe Facebook că problema defrișărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și au subliniat că "nu cu CSAT se închide gura străzii".

Protestatarii au mai spus că ar trebui să fie adoptată o lege prin care nivelul de împădurire din România să fie de cel puțin 35% și să nu scadă sub acest nivel și au menționat că susțin actualul proiect al Codului silvic, pentru că îi blochează pe austriecii de la Holzindustrie Schweighofer.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră