NOI!

02 Iun 2023
NOI!

Toți suferim de pe urma statului care în teorie ar trebui să ne apere, să ne protejeze și să ne reprezinte și uităm lucrul esențial, acela că NOI suntem Statul! 
NOI votăm, nu alții !
NOI plătim taxele și dările statului hulpav și lacom!
NOI dăm spagă Statului pentru ca să ne angajeze la el, să ne ierte de vreo amendă rutieră, să ne uite de vreun dosar de șpagă și furt până se prescrie, șamd. NOI nu alții! 
NOI mergem pe șoselele pline de gropi pe care le face statul pentru NOI și din banii noștri! 
NOI ieșim la vot și luăm spagă partidelor cică pentru a asigura democrația statului!
NOI ne ducem copii la școală gândind că acolo o sa învețe carte, că o să fie educați, și tot NOI facem tărăboi că i-a dat 4 copilului pentru că nu a învățat motivând asta cu “este profesorul prost și incompetent!” Zilele astea NOI îi înjurăm pe profesori pentru că fac greva și în general pe toți cei care fac grevă uitând că dreptul la grevă tot noi l-am introdus în mecanismul democrației și în Constitutie ca mijloc de protecție față de NOI !
NOI suntem duminica la Biserică și când ieșim de acolo, iertați de păcate, mergem să facem altele că acum e loc pentru unele noi! 
NOI, nu alții, nu ne-am dus la referendumul pentru familie că cică era pentru Dragnea, nu pentru bunul simț natural al nației noastre! 
NOI ne-am tăiat pădurile, nu alții! Și tot NOI le-am dat pe moca la austrieci, iar acum plângem în pumni tot NOI după mediu și protecția naturii!
NOI, nu alții, în toată istoria noastră ne-am trădat și omorât cu mânuțele noastre liderii de la Burebista și până la Ceaușescu! Și, de aceea suntem NOI considerați de toți ceilalți cetățeni europeni și nu numai farisei, trădători și demni de dispreț! 
NOI am dus spaga la rang de artă și am făcut-o parte majoră a vieții noastre cotidiene!
NOI cu mâinile noastre am distrus o țară clădită cu sudoare, sânge și sacrificii și, tot NOI, suntem cu gura mare! 
NOI suntem ăia proști și mulți care ne uităm la televizor și mâncăm toate chimicalele din lume, dar mergem când se dă ceva pe la vreun miting ca să ne plângem de milă!
NOI bre NOI!

 

Autor: Cezar Osiceanu

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră