Aţi visat la casele bunicilor cu prispă şi pridvor de lemn? Iată cum puteţi cumpăra CASE TRADIŢIONALE la CHEIE asemenea celor pe care le admiraţi la MUZEUL SATULUI

30 Aug 2015
Aţi visat la casele bunicilor cu prispă şi pridvor de lemn? Iată cum puteţi cumpăra CASE TRADIŢIONALE la CHEIE asemenea celor pe care le admiraţi la  MUZEUL SATULUI
Aţi visat la casele de odinioară ale bunicilor? La acele case tradiţionale cu prispă, pridvor de lemn şi vatră în bucătărie? Dacă vă mai tentează ideea, să ştiţi că SE POATE. Mai exact, muzeul Astra din Sibiu a lansat  o amplă campanie de promovare a locuinţelor tradiţionale româneşti.

Cinci modele de case vechi în ofertă 

Pentru doritori, specialiştii pun la dispoziţie planuri planuri vechi, dar şi meşteri capabili pentru a lucra în stil autentic, potrivit Pro tv.  Ideea a atras şi a încântat, deopotrivă, mulţi clienţi, care vor să-si construiască astfel de case de poveste. În ofertă sunt  cinci modele de case vechi. „Este ca un joc de lego. Noi îl facem aici, înseriem tot materialul, demontam şi îl transportăm la faţa locului“, a declarat Camelia Galatar, şef serviciu restaurare.

Cu aproape 25.000 de euro, poţi să-ţi alegi casa dorită. Suma  include proiectul, manopera, planurile vechi precum şi materialele de construcţii. Suprafata trebuie să se încadreze între 70 şi 100 de metri pătraţi. Proprietarul trebuie să aiba însă un loc de casă şi o fundaţie solidă. Construcţia durează 2 luni. Casa va fi apoi dezmembrată şi transportată pe terenul cumpărătorului.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră