Ministrul Agriculturii, declaraţii ȘOC. România, ţara produselor expirate şi a salamul spălat cu oţet

31 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Ministrul Agriculturii, declaraţii ȘOC. România, ţara produselor expirate şi a salamul spălat cu oţet

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, susţine că România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate, iar în ţară sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare.


„Aici este o piaţă în care importa­to­rii se orientea­ză şi aduc produ­se la sfârşit de ter­men de valabili­tate sau chiar de­păşit. În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face dato­ria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii con­trolează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?", spune ministrul Irimescu, în­tr-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Reamintim ca acealasi ministru a sustinut ca firma Bradet este  cea responsabila infectarea cu E.Coli. După ce a fost acuzat de oficialul local din Argeş de iresponsabilitate, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că informaţia privind infectarea cu E.Coli a unor produse de la firma "Lactate Brădet" era una cunoscută deja de jurnalişti "pe surse" şi a ţinut să o confirme pentru că viaţa unor copii putea fi în pericol, deoarece cantitate de brânză infestată era deja în frigiderele oamenilor.

Aceste probleme nu se întâmplă de ieri, de azi, ci probabil că ne însoțesc de când unii dintre români au simți nevoia bruscă de a se îmbogăți rapid, fără să mai țină cont de nimic, nici măcar de vreo vaga urmă de conștiință, pentru că altfel ar realiza că cifrele din contabilitatea lor, alimentele din magazine, ajung pe masa unor amărâți ca noi, punându-le viața în pericol.

Citiți interviul integral cu ministrul Agriculturii pe zf.ro.

Elefant.ro

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră