Mesajul părinţilor Alexandrei: "Vrem ca poliţia să găsească criminalii care ne-au omorât copilul"

18 Aug 2015
Mesajul părinţilor Alexandrei:
Peste numai câteva zile, pe 25 august, Alexandra Goghez urma să împlinească 17 ani. A murit, în condiţii încă neelucidate, cel mai probabil în noaptea de 28/29 iulie. Era o adolescentă cuminte, care muncea pe timpul vacanţei de vară, pentru a bani, dar și pentru experienţă. Fata era elevă la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“, din Craiova, profilul alimentar. „A fost un copil foarte bun, fără absenţe, fără probleme. Învăţa la a X-a K. Nici un profesor nu a observat că ar fi avut vreo problemă. Are media generală peste 8, are 10 la purtare, fără absenţe”, le-a declarat George Calafeteanu, director colegiului, reporterilor de la „Gazeta de Sud”.

Alexandra era angajată la terasa „Ciobănașul“ din parcul Romanescu. Avea un contract de muncă de două ore pe zi (între orele 19.00 - 21.00), pentru perioada 10 iulie – 30 septembrie. Când muncea la terasa din Craiova, adolescenta locuia la unchiul ei, într-un apartament din cartierul Brazda lui Novac.

Din noaptea de 28 iulie, fata nu a mai fost văzută, iar cadavrul ei a fost găsit din întâmplare, 18 zile mai târziu, într-o zonă cu vegetație bogată din parc.

Ce a făcut poliţia pentru a o găsi

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, tănăra a fost dată dispărută pe 31 iulie, sesizarea fiind depusă de părinți la Secția 4 Craiova. Oamenii legii au declarat pentru www.gds.ro că „polițiștii de la Secția 4 au discutat cu colegii fetei, au făcut verificări la domiciliul temporar din Craiova și au căutat-o chiar și în parcul Romanescu“. Din păcate, polițiștii nu au găsit-o pe tânără, deși corpul său neînsuflețit se afla la câteva sute de metri de terasa la care lucra. Săptămâna trecută, susţin aceleași surse din cadrul IPJ Dolj, Alexandra Goghez a fost dată în urmărire la nivel național.

La rândul ei, Poliția Locală Craiova susține că echipajele ei doar patrulează în parc și nu îl păzesc: „Sunt două echipaje, a câte două persoane, pe tura de opt ore, și sunt trei ture. Deci, în parc există în permanență patrule de Poliție Locală, dar rolul lor este acela de a asigura liniștea și ordinea publică și nu de a păzi parcul. Locul pe unde patrulează este în zonele cu mobilier urban“, a declarat pentru „Gazeta de Sud”directorul Poliției Locale Craiova, Octavian Mateescu.

Colegii fetei au povestit că, de obicei, Alexandra pleca singură de la terasă, pe o alee principală, către ieșirea din parc de pe bulevardul 1 Mai. Numai în seara de 28 iulie a plecat pe o alee lăturalnică, care duce spre spatele parcului, iar de atunci nu a mai fost văzută în viață. „A plecat de la terasă în jurul orei 12:00 noaptea, printre primii. Nu pe unde mergea de obicei, ci pe o alee din spatele terasei. Ni s-a părut ceva neobișnuit, iar noi, colegii, i-am spus că nu este în regulă să meargă pe acolo, pentru că sunt câini și este întuneric. Ne-a spus că o aștepta unchiul ei“, a povestit unul din colegii de serviciu ai fetei de 17 ani. „Nu vorbea niciodată despre problemele ei. De fapt, nici nu știm dacă avea probleme sau nu. Era foarte retrasă, nu era comunicativă. Venea la serviciu și pleca acasă fără să vorbească cu nimeni despre viaţa ei“, a declarat tânărul reporterilor de la „Gazeta de Sud”.

Colegii au mai povestit că, pe 29 iulie, părinții Alexandrei au venit la terasă și au întrebat dacă a fost văzută, pentru că nu se întorsese acasă.

„Alexandra a fost viaţa noastră, motivul nostru de a trăi“

Cazul de moarte suspectă a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a explicat pentru www.gds.ro că ancheta este abia la început, motiv pentru care nu poate oferi mai multe amănunte. Cauza morții adolescentei nu fusese însă stabilită până ieri.

Tot ieri, părinții Alexandrei Goghez așteptau și ei răspunsuri de la oamenii legii. Sfâşiaţi de durere, ferindu-se parcă să ofere declaraţii de teamă să nu le interpreteze cineva vorbele, părinţii Alexandrei au acceptat cu greu să discute cu redactorii de la „Gazeta de Sud”. Doreau să lămurească anumite lucruri apărute în presă, voiau cu orice preţ să conteste acuzaţiile aduse copilei lor.



Vrem ca anchetatorii să-și facă datoria. Ne doare că s-a spus că o dădusem afară din casă, că nu vorbeam cu copilul nostru. Nu este adevărat! Nu am fost niciodată certaţi, Alexandra a fost viaţa noastră, motivul nostru de a trăi. De la 18 ani am muncit să ne ridicăm casa, singuri singurei am făcut tot ceea ce vedeţi azi. Nu suntem bogaţi, însă avem o gospodărie, iar Alexandra era bogăţia noastră. Acum nu mai avem nimic… Copilul ăsta învăţa foarte bine, făcea zilnic naveta Craiova-Goieşti, iar acum, de când muncea, rămânea în Craiova doar atunci când o chemau la lucru. Muncea două zile pe săptămână, însă erau situaţii în care o chemau mai des, atunci când aveau clienţi… Pe 28 iulie, Alexandra nu a mai răspuns la telefon, nu am mai ştiut de ea din acel moment. Pe 30, după două zile de căutări, am mers la poliţie şi am anunţat că a dispărut. Împreună cu verişorii ei am făcut afişe pe care le-am pus prin oraş, în care anunţam dispariţia copilei noastre“, au spus părinţii Alexandrei. „Vrem ca poliţia să găsească criminalii care ne-au omorât copilul“, repetau ei. „Cum este posibil ca într-un parc din mijlocul Craiovei o fată de 17 ani să fie omorâtă fără să audă cineva? Cum e posibil să fie găsită abia după mai bine de două săptămâni și nu de oamenii legii, ci de un trecător? Când ne-au chemat la poliţie să o recunoaştem, am simţit că ni se face rău. Nu am putut să privesc acele fotografii, îmi amintesc doar că i-am recunoscut pantalonii scurţi şi sandalele. Criminalii i-au luat telefonul, buletinul şi portofelul, au batjocorit-o şi au omorât-o… Pe 25 august, îi este ziua de naştere…“, a spus mama Alexandrei.

Părinţii Alexandrei nu înţeleg cum de fata lor a fost omorâtă în parc fără să audă sau să vadă cineva ceva şi de ce corpul ei a fost descoperit la doar câteva sute de metri de terasa „Ciobănaşul“ după mai bine de două săptămâni de la dispariţie, de un trecător şi nu de poliţie. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră