Mesaj de avertizare privind copiii, aprobat de CNA

16 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Mesaj de avertizare privind copiii, aprobat de CNA

Proiectul de modificarea/ completare a Codului a fost votat şi va fi publicat pe site-ul instituţiei, cel mai probabil, luni (19 septembrie), urmând să intre timp de o lună în dezbatere publică. În acest timp cei interesaţi (radiodifuzorii sau alte organizaţii/ societăţi) pot trimite Consiliului observaţii şi recomandări privind textul, relatează mediafax.ro.

Una dintre cele mai importante modificări este interzicerea apariţiei copiilor în reclamele la produsele alimentare, spre protecţia acestora (şi pentru a evita manipularea telespectatorilor minori), dar afectând astfel industria de advertising (urmând, probabil, ca reprezentanţii agenţiilor de publicitate să depună amendamente la acest Proiect de modificare a legislaţie audiovizuale – Codul CNA).

În aceeaşi şedinţă organizată miercuri a fost discutată şi propunerea de introducere în Cod, la Secţiunea a 6-a – "Publicitate la alimente" a mesajului "Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el". 

Daca va trece de dezbaterea publică şi va fi introdusă în textul modificat al Codului CNA, radiourile şi televiziunile vor fi obligate să difuzeze această avertizare. De asemenea, o altă propunere făcută Consiliului a fost referitoare la introducerea unei avertizări de sănătate privind importanţa alăptatului.

Iniţiativa venită din partea Itsy Bitsy FM şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Dreptului Copilului şi Adopţie face parte dintr-o campanie amplă de conştientizare a părinţilor asupra importanţei timpului petrecut împreună cu copilul, care include în acest sens şi susţinerea iniţiativei legislative de declarare a zilei de 1 iunie zi liberă naţională.

Iniţiativa a fost aprobată de Senat şi se află la Camera Deputaţilor care este cameră decizională în acest caz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră