Medicii nu mai sunt functionari publici. Contributiile pentru medic vor fi fiscalizate

18 Aug 2015
Medicii nu mai sunt functionari publici. Contributiile pentru medic vor fi fiscalizate
Discutiile interminabile despre statutul de functionar public al medicilor a fost lamurit de Victor Ponta dupa intalnirea cu sindicalistii din sanatate. El spune ca o ordonanta guvernamentala de anul trecut ii scoate pe medici din sfera functionarilor publici iar Ministerul Justitiei va veni cu o lege care va reglementa”contributiile ' pacientului pentru medic.

"Medicii nu mai sunt funcționari publici prin decizia adoptată anul trecut, Ordonanța 2 din 2014, care i-a scos pe medici din sistemul funcționarilor publici. Ea a fost de altfel aprobată de Parlament. (...) Ministrul Justiției, împreună cu reprezentanți din sistemul medical, va veni cu un proiect de lege care să prevadă pe înțelesul tuturor faptul că acele contribuții suplimentare pe care pacienții vor să le aducă pentru medic, pentru asistent cu definirea cumulativă a trei condiții: să nu fie condiționată de medic, să fie după încheierea actului medical și să fie declarate, așa încât să fie și fiscalizate. ", a tinut sa precizeze premierul.

Ce e interesant este ca toata societatea romaneasca a discutat patimas in ultimele zile despre statutul de functionar public al medicului fara ca nimeni sa stie ca o lege votata de Parlament reglementeaza aceasta situatie.

Te pomenest ca unii medici au fost condamnati in virtutea statului de functionar public desi  ei nu mai sunt asa ceva... 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră