Medicii precizează: Am negociat cu Guvernul doar creșterile salariale, nu și fiscalizarea ”plăților” de la pacienți

24 Aug 2015
Medicii precizează: Am negociat cu Guvernul doar creșterile salariale, nu și fiscalizarea ”plăților” de la pacienți
Federaţia Sanitas precizează, în cadrul unui comunicat de presă, că negociază cu Ministerul Sănătăţii majorări salariale pentru întreg personalul din sistemul sanitar încă din toamna anului trecut, iar în prezent a fost agreat pentru aceste majorări termenul de 1 octombrie.

Creşterea salariilor va fi făcută din banii economisiţi în sistem, prin introducerea cardului de sănătate şi reducerea preţului la medicamente, precizează Sanitas.

"Sanitas a negociat doar creşteri salariale şi facilităţi pentru personalul din sistemul de sănătate, asistenţă socială şi medico-socială. Nimic mai mult. Măsurile întreprinse de Guvern pentru protejarea medicilor (ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie) au fost consecinţele presiunii venite din partea acestei categorii profesionale şi nu s-a regăsit nicio clipă în lista de revendicări a Federaţiei Sanitas, nici în strategia noastră, noi doar am explicat ceea ce s-a discutat", arată federaţia sindicală.

După ce a anunțat mărirea salariilor medicilor, la 18 august, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să elaboreze un proiect de lege care să elimine răspunderea penală a personalului din sistemul sanitar în cazul în care contribuţiile primite de la pacienţi nu sunt condiţionate, sunt oferite post-tratament şi sunt fiscalizate. In comunicatul de luni, Sanitas precizează însă că demersul Guvernului de a legaliza plăţile de la pacienţi ca urmare a deciziei ICCJ a venit în urma presiunii medicilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră