Ce s-a întamplatcu TOATE mașinile instituției dupa somația primită de Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc

02 Oct 2015
Ce s-a întamplatcu TOATE mașinile instituției dupa somația primită de Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc
Mașina Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc a fost inscripționată și în română și în maghiară, după ce prefectul județului a somat instituția în luna septembrie că nu respectă legea,potrivit agerpres.ro. Pe autoturismul Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc era lipit, pe partea laterală stânga, un autocolant cu inscripția în limba maghiară "Helyi Rendorseg Szekelyudvarhely', fără să existe și traducerea în limba română. Autocolante cu ”Poliția Locală” erau lipte doar pe capotă, portbagaj și partea dreaptă.

Astfel, legea era încălcată deoarece aceasta prevede că inscripționarea trebuie să fie bilingvă, cu aceleași caractere și dimensiuni ca aceea în limba română. 

Ce a declarat prefectul Harghitei

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, s-a arătat mulțumit că autoritățile din Odorheiu Secuiesc au înțeles că respectarea legii este "imperativă, nu facultativă". Acesta a mai declarat că va continua să fie atent la modul în care se aplică legea în județ și că va lua măsuri dacă nu va fi respectată.

"Mă bucur că atât primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, cât și Poliția Locală au înțeles că aplicarea legii în județ este una imperativă, nu facultativă. Mai mult decât atât, fiind o instituție publică avea atribuția, ea însăși, să fie în legalitate. Voi continua să monitorizez aspectele care pot duce la încălcări ale legii în județ și să aplic măsurile care se impun”, a spus Adrian Jean Andrei.

Acesta a mai spus că dacă Poliția Locală nu s-ar fi conformat, ea putea primi o sancțiune contravențională de 5.000 de lei, pe care el era hotărât să o aplice ”fără ezitare”. Laszlo Szabolcs, șeful Poliției Locale Odorheiu Secuiesc, a declarat că decizia a fost luată de Consiliul Local, iar el a respectat-o.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră