Marian Godină, vedetă internaţională. Poliţistul din Braşov este într-un top al personalităţilor care definesc Europa!

08 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Marian Godină, vedetă internaţională. Poliţistul din Braşov este într-un top al personalităţilor care definesc Europa!

Dacă respectiva persoană are şi curajul de a denunţa caracatiţa corupţiei tocmai în ţara corupţiei, atunci numele său ajunge şi la urechi de dincolo de graniţele ţării.

Este cazul poliţistului Marian Godină, din Braşov, deja celebru în România pentru comentariile sale pe Facebook despre presiunile şi umilinţele la care a fost supus din partea şefilor, dar nu numai.

Marian Godină a fost inclus pe o listă cu 28 de personalităţi care definesc Europa şi care vor influenţa în 2017 ţările din care provin. Lista este alcătuită de influenta publicaţie europeană politico.eu, iar includerea lui Godină este o recunoaştere a curajului de a denunţa corupţia.

Pe locul 27, în dreptul numelui lui Godină figurează, simplu, următoarele cuvinte:”Poliţistul cinstit”.

Într-o ţară din care până şi luminiţa de la capătul tunelului pare a se fi stins, într-o ţară care începe să îşi dea seama că într-adevăr corupţia ucide, un cetăţean simplu este dat exemplu Europei drept personaj pozitiv. Să recunoaştem că nu ne-am fi aşteptat ca România să figureze în acest top cu un exemplu pozitiv.

Căci topul este al personajelor care vor influenţa destinul ţărilor lor şi în anul viitor, şi nu toate exemplele sunt pozitive.

Screenshot 1

Pe această listă, Politico i-a inclus, printre alţii, pe preşedintele turc Recep Erdogan, pe omul de afaceri George Soroş şi pe primarul Londrei, Sadiq Khan.

Screenshot 2

Popularitatea lui Marian Godină a crescut constant, iar în prezent poliţistul din Braşov este urmărit de 378.064 de mii de persoane pe reţeaua de socializare Facebook.

Pe lângă faptul că semnalează derapajele din poliţie şi îşi face datoria de poliţist pe străzile din Braşov, printre altele, Marian Godină a mobilizat un oraş întreg pentru a prinde un şofer care a fugit de la locul faptei după un accident.

Topul interactiv al celor 28 poate fi consultat aici. Click pe fiecare dintre personalităţi, pentru a afla ce anume a avut de spus politico.eu despre ele.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră