Marele mister: L-a lovit Băsescu pe copilul din Ploiești? De ce era Băsescu agitat...

26 Mai 2015
Marele mister: L-a lovit Băsescu pe copilul din Ploiești? De  ce era Băsescu agitat...
In campania electorala din 2009 a starnit mare valva caseta cu acel copil lovit la Ploiesti. Basescu a negat spunand ca e o facatura. Adversarii poltici au sustinut contrariul. In Cronica de Cotroceni , Adriana Saftoiu are o varianta usor cetoasa dar care da de inteles,intr-un fel, ca ceva a fost.

Adriana Saftoiu scrie ca in ziua in care a fost difuzat filmul a vorbit cu Patriciu, cel care a dat Realitatii Tv pentru difuzare caseta cu inregistrarea incidentului. Nu a putut sa-i confirme liberalului povestea de la Ploiesti. Trecusera doi ani de cand Adriana isi daduse demisia de la Cotroceni. Fosta apropiata a lui Basescu nu fusese de fata la incident dar recunoaste acum ca a spus adevarul doar pe jumatate.  Iata ce scrie in Cronica de Cotroceni;

” Presa m-a intrebat atunci ce imi aminteam. Am spus jumatate de adevar. Nu fusesem la acel miting. Dar as fi putut sa-mi amintesc cateva imagini. As fi putut sa ii platesc pentru acea minciuna in stilul Basescu , fabuland(...).

Nu fusesem la Ploiesti.Am ramas in Modrogan, monitorizand emisiunile electorale. M-a sunat Traian Basescu ca sa-mi spuna ca a avut loc un incident. L-a enervat un copil si l-a imbrancit. Nu intelegeam sa fi fost vreun” pumn”, doar ca l-a apostrofat nervos. Nu stia daca presa a surprins momentul si imi cerea sa aflu.

Delicata situatie. Daca as inceput sa pun intrebari,de-abia atunci as fi atras atentia. L-am sunat pe Felix Tataru. Ei erai cei care filmau mitingurile,pentru clipurile electorale. Nu stia nimic. M-a sunat in schimb o jurnalista si m-a intrebat daca stiu ceva despre un incident cu un copil.I-am raspuns ca sunt in Bucuresti si nu stiu despre ce vorbeste.

Imi era limpede ca presa nu mai era de fata. Erau deja plecati in momentul incidentului, spre microbuzul care-i transporta. Auzisera ceva dar nimeni nu confirma. Am decis sa nu fac nici o investigatie, pentru a nu trezi monstrul din presa. Subiectul nu a aparut, de unde am dedus ca am sarit parleazul.

Basescu s-a intors in Modrogan. “Cum e?” Ii spun ca nu e nimic clar. Imi spune ca baiatul era insistent, dupa o gafa de nume, si l-a repezit in timp ce vorbea cu o femeie nevoiasa.”L-ati lovit?” “ Nu, dar l-am repezit?”

As fi putut sa folosesc in 2009 aceasta consemnare de campanie 2004.Am refuzat, ca sa nu fiu un fel de Basescu, fara scrupule. Ce e sigur e ca nu a fost”un pumn”.Dar o punere la punct a fost”

Adriana Saftoiu confirma incidentul dar trebuie precizat ca in 2009 nu s-a discutat de pumn ci de o palma. Povestea cu pumnul a aparut in intrebarea lui Turcescu de la confruntarea prezidentiala iar Basescu a raspuns corect: nu a lovit cu pumnul. Dar cu palma? Nimeni nu l-a mai intrebat asta... Si nici Adriana Saftoiu nu lamureste expresia”l-a repezit”...Dar, acum, Adriana Saftoiu ne lamureste ca a fost ceva suficient de grav pentru ca,altfel, nu se agita Basescu atat de mult... 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră