Magnatul american al ciocolatei, inculpat pentru moartea unui animator canadian și a partenerului său în Dominica

08 Dec 2023
Magnatul american al ciocolatei, inculpat pentru moartea unui animator canadian și a partenerului său în Dominica

Un ciocolatier american și presupusul său complice au fost acuzați în insula Dominica, din Caraibe, de uciderea unui inovator canadian în domeniul animației și proprietar al unui resort ecologic și a partenerei sale, la câteva zile după ce cadavrele lor au fost găsite într-o mașină incendiată, conform The Guardian.

Jonathan Lehrer, în vârstă de 57 de ani, și Robert Snider au compărut miercuri în fața tribunalului din Roseau, capitala Dominica, pentru a răspunde acuzațiilor legate de uciderea lui Daniel Langlois și Dominique Marchand. Aceștia nu au pledat.

Lehrer deține o proprietate lângă Coulibri Ridge, un resort ecologic de lux administrat de Langlois și Marchand, catalogat de Condé Nast Traveler drept o destinație "hotlist" pentru 2023 și de Travel + Leisure drept "cea mai ecologică stațiune din lume". Acesta ar fi fost implicat într-o dispută cu cuplul în legătură cu un drum public care trece prin proprietatea de plantații de cacao a lui Lehrer.

Radio-Canada, citând surse locale, a declarat că Langlois și Marchand au fost prinși într-o ambuscadă și uciși înainte ca mașina lor să se prăbușească în râpă și să ia foc vinerea trecută.

Omul de afaceri și filantropul Daniel Langlois a fost un pionier în domeniul animației 3D.
Moartea pionierului canadian al 3D găsit în mașina incendiată pe o insulă din Caraibe a fost o "posibilă crimă
Citește mai mult
Focul care le-a cuprins trupurile ar fi fost atât de intens încât poliția s-a bazat pe "dovezi circumstanțiale" pentru a-i identifica. "Acest tip de crimă teribilă și brutală nu poate fi ignorat și nu le putem permite celor responsabili să scape nepedepsiți", a declarat ministrul securității naționale din Dominica, Rayburn Blackmoore, la radioul național.

Patru persoane au fost arestate în legătură cu această crimă, dar doar Lehrer și Snyder au fost inculpați. Aceștia vor apărea în instanță în luna martie.

Lehrer este proprietarul moșiei Bois Cotlette, un producător de ciocolată. Tatăl său, Robert Lehrer, a declarat pentru Journal de Montréal că fiul său este "un om de afaceri de succes, nu un criminal".

"Îmi vine greu să cred (...) Era sătul de trecerile ilegale de pe traseul său și îl deranja foarte mult, dar a trecut ceva timp de când nu am mai avut vești", a adăugat el.

Potrivit Journal, Lehrer și Langlois au avut o dispută în legătură cu drumul Morne Rouge, care trece prin proprietatea lui Lehrer și care oferă singurul acces la eco-stațiunea turistică. Langlois ar fi organizat o demonstrație împotriva lui Lehrer.


În 2018, după ce Lehrer a încercat să blocheze traseul folosind pietre și țevi de metal și săpând un șanț, Curtea Supremă din Caraibe de Est a decis că este un drum public plătit de contribuabili. Instanța a luat în considerare construirea unui al doilea drum, dar a optat pentru mediere și, ulterior, a acordat angajaților și oaspeților lui Langlois acces fără restricții.

Langlois era cunoscut ca un pionier al animației pe calculator, care a dezvoltat un software de animație 3D care a fost folosit în filme precum Jurassic Park, Titanic, The Matrix și în francizele Harry Potter și Pirații din Caraibe. Langlois a vândut compania Softimage către Microsoft pentru 200 de milioane de dolari în 1994.

Cuplul a petrecut 15 ani construind Coulibri Ridge pe o proprietate de 285 de acri, inclusiv o întârziere de cinci ani după uraganul Maria din 2017. Alături de cinci cabane cu trei etaje, complexul dispune de o mini-rețea proprie de generare a energiei electrice, precum și de un sistem de colectare a apei de ploaie, 90 de panouri solare și un spa cu programare exclusivă, cu 40 de angajați și trei piscine cu infinit.

"Am aflat cu mare tristețe de moartea tragică a lui Daniel Langlois", a declarat National Film Board of Canada pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter. "Contribuțiile sale la lumea cinematografiei sunt incalculabile".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră