Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumului

15 Mai 2015
Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumului
UPDATE 9:04 - Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat pe Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumului. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată atât de Dragnea, cât și de procurorii DNA, care ceruseră pedeapsă cu execute pentru ministrul Dezvoltării.
...............................................

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Craiova, ca "are emotii" pentru vineri, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie va da verdictul in dosarul referendumului.

"Da, am emotii pentru ziua de maine. Este firesc. In primul rand pentru faptul ca, in continuare, eu cred cu tarie in nevinovatia mea si de asemenea, cred ca daca, Doamne fereste, este o altfel de decizie, se poate genera un precedent periculos pentru ca in momentul acela nimeni nu va mai avea curaj sa mai faca o campanie electorala. Asa cum am asteptat doi ani si jumatate si m-am abtinut de la comentarii, mai stau pana maine si, dupa decizia de maine, o sa spun", a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţa prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit procurorilor anticorupţie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral şi falsificarea de semnături. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră