DILEMA CĂLĂTORULUI. Suntem sau nu obligaţi de lege să validăm cardul de călătorie? Ce spune viceprimarul Capitalei

18 Aug 2015
DILEMA CĂLĂTORULUI. Suntem sau nu obligaţi de lege să validăm cardul de călătorie? Ce spune viceprimarul Capitalei
Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei, dezminte informația apărută zilele trecute potrivit căreia călătorii nu sunt obligați să valideze cardul RATB.  Viceprimarul spune că validarea este obligatorie pentru toți cei care nu sunt exceptați, potrivit legii, citat de ziare.com. Este vorba, mai precis, despre veterani, invalizi și văduve de război, deținuți politici, persoane persecutate politic și din motive etnice, deportate ori constituite în prizonieri, eroi martiri ai Revoluției din 1989 și urmașii acestora, pensionari cu domiciliul în București.

Pentru cei care nu se regăsesc pe lista de mai sus, "validarea este obligatorie pentru titlurile tarifare tip portofel electronic sau călătorie, pentru care validarea certifică validarea călătoriei efectuate"  a explicat acesta. Pieptea subliniază că validarea cardului este obligatorie și pentru cei care au abonament, dar totodată recunoște că "amenzile pentru nevalidarea călătoriei de către deținătorul unui abonament valabil sunt în majoritatea cazurilor anulate în instanță, ceea ce face ca, în mod real, validarea să fie opțională". 


Explicaţiile vicepremarului vin pe fondul declaraţiilor lui Vicenţiu Antonescu, fost director al Regiei de Transport Bucuresti de la începutul săptămânii. Acesta a  susţinut  că nu există nicio lege care să îi oblige pe călători să valideze cardurile cand se urcă în mijloacele de transport în comun sau să le prezinte actele de identitate controlorilor. "Legea precizează că, la urcarea în mijlocul de transport în comun, sa iti platesti acea calatorie, dar nu suna ca o obligativitate. Oamenii nostri nu au dreptul sa ceara actul de identitate decat in prezenta unui agent de politie", a declarat fostul director al RATB Vicentiu Antonescu pentru Realitatea TV.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră