Este legală GREVA sindicaliştilor de la ROMATSA? Cazul protestelor anunţate de controlorii de trafic din 1 SEPTEMBRIE, tranşat mâine în instanţă

27 Aug 2015
Este legală GREVA sindicaliştilor de la ROMATSA? Cazul protestelor anunţate de controlorii de trafic din 1 SEPTEMBRIE, tranşat mâine în instanţă
Tribunalul București a decis astăzi amânarea pentru mâine, la ora 10.00,  judecarea cererii formulată de conducerea ROMATSA de constatare a nelegalităţii grevei sindicaliştilor. „S-a acordat termen pentru mâine, în aceeași sală și cu același complet pentru ca ROMATSA să ia la cunoștință apărările noastre și să-și facă la rândul lor propriile apărări”, a declarat avocata care îi reprezintă pe sindicaliști. „Am depus numeroase documente noi pentru apărare în contextul în care sindicatul a fost acuzat de rea-credință și de abuz de drept. ROMATSA a comis un abuz părăsind negocierile”, a mai declarat aceasta.

Sindicaliștii au declarat că au urmat toți pașii legali și că, după ce concilierea a eșuat, au fost anunțați toți angajații ROMATSA, iar membrii de sindicat au fost întrebați dacă vor să participe la grevă. În condițiile în care era nevoie de puțin peste 50% din voturi, au fost mai mult de 1000 are au votat pentru din cei în jur de 1300 de sindicaliști.

Vom avea grevă la ROMATSA pe 1 septembrie?

Acțiunea de constatare a fost înregistrată pe 25 august de către Regia ROMATSA împotriva Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România. Aceasta se va judeca de către Secția a VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

Sindicaliștii au anunțat luni că vor declanșa greva generală pe 1 sepembrie dacă nu se vor rezolva problemele cu care se confruntă angajații. Pe 19 august, directorul de atunci al ROMATSA, Ion Aurel Stanciu, a declarat că protestele și amenințările cu greva generală nu sunt întemeiate deoarece 12 din cele 14 revendicări înaintate au fost deja soluționate, iar conducerea regiei este dispusă în continuare să negocieze. Între timp, Stanciu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, dar sindicaliștii susțin că acesta doar este suspendat din funcție și stă ascuns până se mai liniștesc apele.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră