Iohannis, la Memorialul Holocaustului şi la Casa Albă

31 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Iohannis, la Memorialul Holocaustului şi la Casa Albă

"Atentatele care au zguduit recent Europa pun în pericol nu doar securitatea fizică a cetățenilor noștri, ci sunt un atac împotriva valorilor și principiilor pe care le reprezentăm. România este un membru activ şi responsabil al grupului restrâns al statelor cu capacităţi nucleare relevante, iar prezența la acest Summit reprezintă o chestiune de prestigiu, de consecvenţă şi de influenţă. România va continua să participe activ la procesul de întărire a securității nucleare la nivel global", a fost mesajul transmis de Ioahannis înainte de plecarea în SUA, şi postat în pagina sa de Facebook.

Vineri, șeful statului va participa la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru și la discuția pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali și utilizarea parțială a acestuia.

La finalul summitului, președintele Iohannis va susține o declarație de presă.

Tot vineri, Ioahnnis se va întâlni cu reprezentanții comunității românești din Washington.

Din delegația care îl însoțește pe Iohannis în SUA fac parte ministrul de Externe, Lazăr Comănescu și consilierii prezidențiali Leonard Orban, Andrei Muraru și Cosmin Marinescu. De asemenea, șeful statului este însoțit de soția sa, Carmen Iohannis.

 

Noriel

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră