Judecătorul care l-a eliberat pe Piedone, găsit nevinovat

03 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Judecătorul care l-a eliberat pe Piedone, găsit nevinovat

„Din analiza efectuată a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei”, precizează joi un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

La 12 noiembrie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, pornind de la unele relatări din presă privind posibile abateri disciplinare ale judecătorului Constantinescu, în dosarul arestării preventive a lui Piedone. Verficările urmau să stabilească „dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultat”.

În motivarea deciziei de eliberare a fostului primar, judecătorul Constantinescu arată că magistratul de la Tribunalul Bucureşti, care a decis arestarea lui Piedone, nu a analizat cu suficientă atenţie legislaţia în domeniu. El spune că primarului i s-au atribuit „responsabilităţi în ceea ce priveşte controlul în domeniul apărării împotriva incendiilor care, în realitate, aparţin altei instituţii, concluzionând doar pe baza unei interpretări discutabile că eliberarea de către Primărie a autorizaţiei de funcţionare era condiţionată de prezentarea autorizaţiei la incendiu emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi că acest aspect a fost cunoscut de către inculpaţi".

Cristian Popescu Piedone este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, iar Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea, de complicitate la cele două infracţiuni, în legătură cu emiterea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră