Judecătoarea care a dat soluţia de achitare în DOSARUL TRANSFERURILOR, suspendată din funcție de CSM

23 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
Judecătoarea  care a dat soluţia de achitare în DOSARUL TRANSFERURILOR, suspendată din funcție de CSM

„Hotărârea de suspendare din funcție a fost luată de Secția pentru judecători în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secțiile Consiliului dispun suspendarea din funcție a judecătorilor și procurorilor și art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea 303/2004, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcție când față de acesta s-a dispus arestarea preventivă", se arată într-un comunicat al CSM. Geanina Terceanu, acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, a fost arestată preventiv alături de frații Ioan și Victor Becali.

CARE SUNT ACUZAŢIILE PROCURORILOR

În dosar este urmărit penal pentru dare de mită și Cristian Borcea, fost președinte executiv al clubului de fotbal „Dinamo“. Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali fuseseră trimiși în judecată alături de alți conducători din fotbal pentru înșelăciune și de evaziune fiscală.  Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 -„fapta nu există“.

„Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că- pentru a pronunța această soluție de achitare- Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali și de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranșe suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 și până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locații din București și județele Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe", susțin procurorii. DNA precizează că, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, iar inculpații condamnați la pedepse privative de libertate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră