Scandal monstru la TVR. Sindicatele cer demiterea de urgență a Irinei Radu, directorul general

22 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Scandal monstru la TVR. Sindicatele cer demiterea de urgență a Irinei Radu, directorul general

Sindicatul pentru Unitatea Salariaților TVR și sindicatul MediaSind au transmis două scrisori către Biroul permanent al Camerei Deputaților în care cer demiterea actualului director general interimar al SRTV, precum și constituirea unei comisii parlamentare care să ancheteze modul în care a fost condusă televiziunea publică în ultimii 15 ani.

"Situația gravă a TVR, fără precedent, nu este nicidecum rezultatul executărilor silite ale salariaților pentru drepturile bănești cuvenite și consfințite de instanță, ci rezultatul managementului dezastruos, manifestat prin incompetență și rea-credință, prin cheltuieli nesăbuite și contracte oneroase, deservind interese de partid și, nu de puține ori, personale, ale celor ce au fost trimiși să conducă televiziunea publică din 2007 până în prezent. Observăm că acum actuala conducere interimară a găsit vinovatul perfect: sindicatul și oamenii care au acționat în instanță TVR pentru drepturi legitime din perioada 2008 — 2012. Vă solicităm de urgență să numiți un Consiliu de Administrație care să gestioneze activitatea instituției și să readucă televiziunea publică la misiunea ei fundamentală. De asemenea, vă rugăm să constituiți o comisie parlamentară care să ancheteze modul în care a fost condusă televiziunea publică în ultimii 15 ani", se arată în scrisoarea Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TVR.

"Conținutul apelului directorului general interimar Irina Radu confirmă ipoteza noastră că acest interimat submediocru a fost gândit să pregătească punerea în scenă a uneia dintre variantele pe care le-am enumerat: desființarea TVR, insolvența sau unirea cu SRR", afirmă MediaSind.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră