Iohannis se întâlnește cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă

28 Sep 2015
Iohannis se întâlnește cu vicepreședintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă
Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi, la Washington, cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Tot astăzi, șeful statului şi soţia sa, Carmen, vor participa la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA Barack Obama cu ocazia Summitului ONU. Vicepreședintele american Joe Biden, a vizitat România de două ori, în 2009 și 2014. 

"În toți acești ani, românii și-au arătat solidaritatea cu poporul american nu din obligație, ci din credința că libertatea este cea mai importantă valoare a omului și că rănile unei națiuni pot fi alinate doar prin solidaritate și prin acțiune concretă împotriva celor care atentează la valorile sale", a declarat Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook.
 
Klaus Iohannis Şeful statului şi-a început joi vizita oficială în SUA. În prima zi a vizitei sale, el s-a întâlnit cu reprezentanţi ai unor investitori instituţionali şi bănci de investiţii. 
 
Vineri, şeful statului a participat la deschiderea Summitului ONU privind adoptarea Agendei de dezvoltare post-2015. Pentru prima dată Papa Francisc a susţinut un discurs. Seara, Klaus Iohannis a participat la un dejun cu conducerile unor companii multinaţionale americane prezente sau care doresc să investească în România. De asemenea, el a avut întâlniri cu preşedintele celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Mogens Lykketoft, şi cu omologul său din Turkmenistan, Gurbangulî Berdâmuhamedov.
 
Sâmbătă, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu comunitatea de români din New York, dar şi cu omologul său chinez, Xi Jinping, iar ieri a susținut primul său discurs în fața Adunării Generale a ONU.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră