Initiațivă legislativă. Alimente gratuite pentru cei săraci

16 Aug 2015
Initiațivă legislativă. Alimente gratuite pentru cei săraci
Intr-o postare pe Facebook, lidera PNL Alina Gorghiu atrage atentia asupra initiativei legislative a deputatului Florin Alexe, proiect de lege prin care alimentele neconsumate pot fi date celor nevoiasi.

"În România se aruncă peste 1,7 milioane de tone de alimente comestibile în fiecare an. Magazinele și restaurantele nu pot vinde produse care se apropie de expirare, chiar dacă ele sunt încă bune pentru consum. Pentru a diminua această risipă enormă, deputatul PNL Florin Alexe propune o lege prin care comercianții să fie obligați să direcționeze aceste produse către orfelinate, cămine de bătrâni sau ONG-uri care îi ajută pe cei nevoiași", a scris Gorghiu.

De altfel,Uniunea Europeaa incearca sa găsească soluții pentru a reduce cantitatea de alimente bune de consumat care sunt aruncate la gunoi, având în vedere că există milioane de oameni care ar putea beneficia de ele.

Prin legea deputatului liberal,agenților comerciali le este interzisă distrugerea intenționată a produselor alimentare devenite improprii consumului uman în urma degradării naturale. În caz contrar, sunt sancționați prin amendă contravențională în valoare de 10.000 lei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră