Începe Consiliul European de toamnă. Executivul comunitar pregăteşte măsuri pentru gestionarea crizei refugiaților

15 Oct 2015
Începe Consiliul European de toamnă. Executivul comunitar pregăteşte măsuri pentru gestionarea crizei refugiaților
Astăzi, la Bruxelles, începe astăzi Consiliul European de toamnă, dominat de criza migraţiei. Executivul comunitar pregăteşte măsuri pe termen lung pentru a ţine sub control afluxul de refugiaţi, cum ar fi reforma sistemului de azil şi o schemă permanentă de redistribuire. 
 
Înainte de plecarea spre Bruxelles, Klaus Iohannis a declarat că în problema migraţiei abordările autorităţilor române se bazează întotdeauna pe solidaritate şi responsabilitate. 
 
"Este foarte clar că acest fenomen a dus la situații complicate. În interiorul UE a dus la situații tensionate, dar suntem pe calea cea bună de a găsi soluții. (...) Dacă vorbim despre migrație, cred că punctul de vedere al României este foarte bine cunoscut, însă vreau să repet un lucru foarte important: România este și dorește să fie în continuare parte a soluției, este solidară cu celelalte țări ale UE, abordările noastre se bazează întotdeauna pe solidaritate și responsabilitate. Vom fi în continuare alături de celelalte state membre și vom contribui la soluții", a declarat președintele Klaus Iohannis, ieri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.
 
El a spus că, la Consiliu, se vor discuta anumite aspecte ale migrației, care țin de securitatea frontierelor exterioare ale UE, chestiuni legate de țările de proveniență și cum pot fi ele ajutate, precum și despre țările de tranzit și cum se poate ajunge la concluzii comune cu acestea.
 
Şeful statului s-a întâlnit deja cu funcţionari români din instituţiile europene, iar astăzi va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi va discuta cu europarlamentarii ţării noastre.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră