IARNA a pus stăpânire pe județul Neamț. 13.000 de oameni, FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ din cauza căderilor de zăpadă (VIDEO)

12 Oct 2015
IARNA a pus stăpânire pe județul Neamț. 13.000 de oameni, FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ din cauza căderilor de zăpadă (VIDEO)
Biroul de presă al Prefecturii Neamț a anunțat, în această dimineață, că circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ. Secţia de Drumuri Naţionale acţionează pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant pe 7 sectoare de drum naţional, dar și pe drumurile județene. 

„În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ a intervenit, în cooperare cu SVSU Hangu, Ceahlău, Grinţieş, Pipirig şi Vânători Neamţ, pentru: 9 misiuni pentru degajare arbori căzuţi pe partea carosabilă; 2 misiuni de patrulare şi verificare a viabilităţii căilor rutiere (Târgu Neamţ – Petru Vodă şi Piatra Neamţ – Bisericani); 1 misiune asigurare măsuri PSI la fire de curent căzute”, se precizează în comunicatul citat.

În această dimineață, 64 localităţi erau nealimentate cu energie electrică din cauza defecţiunilor apărute la șapte linii de medie tensiune, fiind afectaţi peste 13 000 de oameni. 

O nouă atenţionare Cod Galben de ploi și ninsori până luni seară 
 
Administrația Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare Cod Galben de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului valabilă în 19 județe, până la ora 18:00. Potrivit meteorologilor, va ploua pe arii extinse în estul şi sud-estul ţării, unde local cantităţile de apă vor depăşi 20 — 25 de litri/mp, iar în sudul şi centrul Moldovei şi în Dobrogea izolat 40 l/mp. În nordul Carpaților Orientali vor fi mai ales ninsori şi condiţii de polei. În nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte.
 
Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h în estul Munteniei și în Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 km/h.
 
Județele aflate luni sub Cod Galben sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Hunedoara, Neamț, Iași, Covasna, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța. (V.M.)
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră