Guvernul vrea să elimine obligativitatea plăţii CAS de persoanele fără venituri

06 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul vrea să elimine obligativitatea plăţii CAS de persoanele fără venituri

Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, în esenţă, articolul 180 din Codul Fiscal dă posibilitatea de a reintra în sistemul de sănătate a persoanelor care vor să beneficieze de servicii de sănătate şi sunt dispuse să plăteasca retroactiv, pe 6 luni, 5,5% din salariul minim.

Suciu a anunţat că până la sfârşitul lunii ianuarie- începutul lunii februarie, Guvernul va face o analiză privind sustenabilitatea articolului 180 din Codul Fiscal din punct de vedere fiscal, dar  şi constituţional, deoarece se pune problema dacă se respectă prin aceste prevederi principiul justei aşezări a sarcinii fiscale."Ceea ce vom încerca este să clarificăm acest caracter de obligativitate al contribuţiei", spus Dan Suciu, după şedinţa de Guvern.

"Una este când persoana intră în sistem de bună voie sau pentru că suferă de o anumită boală şi vrea să beneficieze de tratamentele sau de serviciile sistemului de sănătate şi alta este de a cere imperativ unor persoane care nu au venituri, sau nu au nevoie de asistenţă medicală şi să începem să îi vânăm prin ţară să vedem dacă chiar aşa e. Acel lucru nu îl vom face", a mai spus Suciu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră