Guvernul amână prin ordonanţă limitarea numărului de câini la stână

16 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul amână prin ordonanţă limitarea numărului de câini la stână

"Această prorogare este valabilă până în data de 25 aprilie 2016. Până la sfârșitul lunii aprilie vom găsi o formulă nouă, un proiect de lege nou, fie pe baza celor deja existente în Parlament, fie inițiate de Guvern, prin care să soluționăm definitiv aceste controverse", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că executivul are rezerve privind modificarea ununei legi prin ordonanţă de urgenţă

El a mai spus că premierul Cioloş le-a cerut lămuriri preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului privind caracterul de urgenţă al prevederilor privind limitarea numărului de câini la stână. "Premierul a solicitat, printr-o scrisoare, celor doi președinți ai Camerelor din Parlamentului României (...) prin care noi le sugerăm procedura aceasta și le solicităm, îi rugăm, în scris, să ne propună sau să ne motiveze caracterul de urgență", a anunţat Suciu.

Guvernul are însă şi o veste proastă. Cum o lege nu se poate aplica retroactiv, nici cei care au plătit amenzi din cauza încălcărilor restricţiilor privind păşunatul nu-şi vor primi banii înapoi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră