Guvernul pregăteşte programul "Prima casă" fără avans

10 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul pregăteşte programul

"Pentru multe familii tinere, (...) 15% din valoarea unei locuințe este poate prea mult, este și greu de obținut un credit. Așa încât ne gândim la facilitarea acestor credite legate de 'Prima Casă'", a declarat vicepremierul Vasile Dîncu la dezbaterea publică a proiectului de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei Naționale a Locuirii, care are loc joi la MDRAP, conform agerpres.ro.

El a spus că avansul ar trebui ca  să scadă și să fie în corelație cu veniturile tinerilor, care nu sunt foarte mari. "Și, eventual, inclusiv duratele să fie extinse, pentru ca să fie un acces mai ușor la locuințe sociale. (...) 'Prima Casă' este o formă, până la urmă, de a sponsoriza o locuință pentru tineri, deci are o dimensiune socială", a spus Vasile Dîncu.

Vicepremierul a admis că şi un avans de 5% este prea mare pentru unele familii, luând în calcul eliminarea avansului, în funcţie de veniturile solicitanţilor, care ar urma să devină un criteriu de eligibilitate, pe baza unei anchete sociale. "Chiar și 5% pentru unele familii, care nu pot obține un credit, este (o valoare — n.r.) foarte mare. În funcție de situație, ar putea ca unele familii tinere, care nu pot să dea un avans, să poată să aibă acces și fără un avans, dacă o analiză financiară a veniturilor arată acest lucru (...)Intenția noastră este ca ceea ce sunt venituri mici (...) să fie luate în considerare ca și criteriu", a mai spus Dîncu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră