Despăgubiri de 779.000 de lei pentru proprietarii de pe traseul Autostrăzii Sebeş-Turda

16 Sep 2015
Despăgubiri de 779.000 de lei pentru proprietarii de pe traseul Autostrăzii Sebeş-Turda
Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o Hotărâre, plata sumei de 779.000 de lei, destinată despăgubirii proprietarilor celor 771 imobile care urmează să fie supuse procedurii de expropriere pentru Autostrada Sebeş-Turda Lotul 4. Suprafață totală care va fi expropriată este de 1.261.695 metri pătrați.

Conform unui comunicat al Guvernului, hotărârea adoptată miercuri stabileşte atât declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al acestei autostrăzi, cât și fondurile necesare plății despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică.

Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotărâre se aprobă amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică 'Autostrada Sebeș-Turda' Lotul 4, situat pe raza localităților Unirea și Mirăslău din județul Alba, respectiv Moldovenești, Mihai Viteanu și Călărași din județul Cluj, precum și lista proprietarilor/deținătorilor ce rezultă din evidențele acestor unități administrativ-teritoriale. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră