MIC GHID DE WEEKEND PENTRU ŞOFERI. Ce trebuie să ştii dacă pleci la drum

18 Iul 2015
MIC GHID DE WEEKEND PENTRU ŞOFERI. Ce trebuie să ştii dacă pleci la drum
Te pregăteşti de week-end? Ţi-ai făcut bagajele pentru o ieşire din Bucureşti cu familia şi prietenii? Pe lângă distracţia pe cinste de care vrei să ai parte după o săptămână de muncă, noi te ajutăm să fii şi bine informat. Astfel, site-ul mariustuca.ro îţi va prezenta, la fiecare sfârşit de săptămână, un mic ghid din trafic pentru a călători fără probleme. Te informăm unde sunt drumurile cu restricţii şi cum le poţi ocoli pentru a evita să stai cu orele la cozi interminabile. Mare grijă şi la viteză, căci radarele şi motocicliştii Poliţiei Rutiere vor fi cu ochii pe şoferii care încalcă regulile de circulaţie! Aşadar, înainte de a pleca la drum, informează-te!

Atenţie, şoferi! Motoclitele poliţiei de pe DN1 şi A2, cu ochii pe vitezomani

Oficiali din Poliţia Română anunţau săptămâna trecută, că cinci motociclete HONDA ST 1300 vor supraveghea traficul către mare, dar şi către staţiunile montane. Aşadar, şoferi, în special vitezomanii, mare atenţie! Motocicletele au o capacitate cilindrică de 1261 cm3 -126 cai putere şi pot atinge 225 km/h, sunt dotate cu sistem de comunicare propriu, lămpi avertizare roşu/albastru, flash stroboscopic, sirene electronice şi lampă avertizare (girofar) de culoare albastră.Motocicletele vor fi folosite pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special pe autostrăzile care duc la mare şi la munte. „Pentru îndeplinirea misiunii cu care a fost învestită, Poliţia Română urmăreşte permanent să asigure un serviciu public de calitate, activităţile fiind dezvoltate pe patru componen-te esenţiale: creşterea gradului de siguranţă pentru cetăţeni, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri şi, nu în ultimul rând, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare şi informaţionale necesare dezvoltării şi menţi-nerii capacităţii operaţionale a instituţiei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Se ridică restricţiile rutiere în judeţul Hunedoara 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că,  în judeţul Hunedoara, se ridică restricţia rutieră de circulaţie pe o singură bandă, instituită pe DN76, pe sectorul kilometric 0+000 – 0+600, urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare a Podului de la Şoimuş.

În judeţul Braşov, de luni (ora 8:00) până vineri (ora 14:00), în zona pasajului aflat pe DN1, pe porţiunea kilometrică 140+640 - 140+889 de metri, pe raza oraşului Predeal, traficul rutier se va desfăşura alternativ, pe o bandă, dirijat sau semaforizat, din cauza unor lucrări. În intervalul vineri (ora 14:00) - luni (ora 8:00) şi în perioada sărbătorilor legale, se circulă în condiţii de şantier. Din această cauză, uneori se formează coloane de autovehicule, în special pe sensul de mers către Braşov.

Pentru evitarea aglomaraţiei, îi sfătuim pe conducătorii auto care intenţionează să ajungă la Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele. În zona Bran-Moieciu se poate ajunge pe traseul DN7 Bucureşti - Bâldana, DN71 Bâldana - Târgovişte, DN72A Târgovişte - Valea Mare-Pravăţ, DN73 Valea Mare-Pravăţ - Braşov. Poate fi urmată şi ruta A1 Bucureşti - Piteşti, DN73 Piteşti - Braşov, cu menţiunea că segmentul Câmpulung - Piteşti (DN73) este în lucru. 

În perioada 1 iulie - 31 august 2015 circulaţia vehiculelor (cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane) va fi restricţionată la sfârşit de săptămână, astfel:

pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone:
pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa - vinerea, între orele 12:00 şi 24:00, iar sâmbăta între orele 6:00 şi 14:00;
pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti - duminica, între orele 12:00 şi 24:00;
pe sensul de mers Feteşti - Cernavodă - duminica, între orele 12:00 şi 24:00;
pe DN39 Agigea - Mangalia, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în ambele sensuri, vinerea, între orele 12:00 şi 22:00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 6:00 şi 22:00;
pe DN22C, pe sensul de mers Murfatlar - Cernavodă, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, duminica, între orele 12:00 şi 24:00.

Reamintim că, în nodul rutier A4 (km 19+750) - DN 39 (km 8+100) a fost modificată semnalizarea verticală, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre A2 către Agigea fiind direcţionat pe pasajul existent de pe A4, care supratraversează DN 39. Autovehiculele de mare tonaj îşi vor continua deplasarea până în intersecţia cu sens giratoriu în care se termină autostrada (zona Sanatoriul Agigea), apoi vor reveni pe aceasta (pe a treia ieşire a sensului giratoriu), până în intersecţia cu sens giratoriu cu DN39, pe care o vor părăsi tot la a treia ieşire, către Agigea.

Măsura, care se aplică pentru perioada 1 iulie - 15 septembrie 2015, a fost luată în vederea protejării structurii de rezistență a podului peste Canalul Dunăre-Marea Neagră de la Agigea, situat pe DN39 (km 8+988). Astfel, prin fragmentarea traficului greu, se previne pătrunderea pe pod a mai multor autovehicule de mare tonaj în acelaşi timp, în condiţiile în care valorile de trafic sunt ridicate în perioada sezonului estival.

Precizăm că, pe acest pod, este permisă circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule, pe cele patru benzi, exceptând transporturile agabaritice. Însă, este impusă restricţie de viteză de 50 km/h.

În judeţul Prahova, până în data de 15 octombrie 2015, în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul de pe DN1A situat în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la ieşirea din Cheia către Braşov, traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor şi al piloţilor de dirijare.

În judeţul Braşov, de luni (ora 8:00) până vineri (ora 14:00), în zona pasajului aflat pe DN1, pe porţiunea kilometrică 140+640 - 140+889 de metri, pe raza oraşului Predeal, traficul rutier se va desfăşura alternativ, pe o bandă, dirijat sau semaforizat, din cauza unor lucrări. În intervalul vineri (ora 14:00) - luni (ora 8:00) şi în perioada sărbătorilor legale, se va circula în condiţii de şantier.

Amintim că, pe DN5(E85), pe timpul desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, sunt impuse restricţii pe sectorul cuprins între kilometrii 63+780 și 64+852 de metri, astfel:

între km 63+780 - km 64+212, autovehiculele circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat, pe sensul de deplasare Ruse – Giurgiu, pe o lungime de 422 de metri, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 2,80 metri;
între km 64+212 - km 64+852, tot pe sensul de deplasare Ruse - Giurgiu, traficul rutier este restricționat, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 3,50 metri, pe o lungime de 640 de metri.
În vederea evitării ambuteiajelor, le recomandăm conducătorilor auto să respecte semnalizarea rutieră temporară şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule. De asemenea, pot fi folosite următoarele puncte de trecere a frontierei:

Calafat (rutier);
Negru-Vodă (rutier);
Vama Veche (rutier);
Bechet (trecere cu bacul);
Zimnicea (trecere cu bacul);
Călărași (trecere cu bacul).

În judeţul Olt, circulația rutieră pe DN65 (E574) Slatina – Craiova se desfășoară, pe o bandă, alternativ, între kilometrii 34+140 și 35+900 de metri, în zona Pădurea Sarului, din cauza executării unor lucrări la partea carosabilă.  

Pe Valea Jiului, pe DN66 Bumbeşti-Jiu - Petroşani (tronsonul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126+000), traficul rutier se desfăşoară în regim de şantier, în unele zone alternativ, semaforizat. În condiţii similare se circulă şi pe DN73 Piteşti - Câmpulung.

Având în vedere că este perioada concediilor și că adesea, la staţia de taxare de la Feteşti, de pe A2 Bucureşti - Constanţa, s-au semnalat cozi la singura casă destinată plăţii cash a peajului (tarif de trecere a podurilor între Feteşti şi Cernavodă), reamintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, cu obligativitatea ca taxa să se plătească ulterior, în 24 de ore, la staţiile de distribuţie a carburanţilor (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră