Gabriel Oprea scapă de urmărirea penală. Senatul a respins solicitarea DNA

19 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Gabriel Oprea scapă de urmărirea penală. Senatul a respins solicitarea DNA

Oprea a susținut, în timpul ședinței plenului în care senatorii trebuie să dea un vot cu privire la această solicitare a PÎCCJ, că accidentul în care a fost implicat Gigină a fost determinat de proasta semnalizare a gropilor de pe strada Știrbei Vodă. „Sunt un om care am căutat întotdeauna să îmi fac datoria. Aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că greșeala, ceea ce a determinat (accidentul- n.r.) sunt cele trei gropi, care au fost prost semnalizate, și aici trebuie să se îndrepte ancheta. Vă rog să votați împotriva acestei cereri", a afirmat Gabriel Oprea.

El a reamintit faptul că, în urma cercetărilor, a rezultat faptul că mașina cu care se deplasa avea viteza legală, existând totodată și baza legală care permite prezența unui antemergător pentru deplasările unora dintre demnitari. „Mi se pare ceva halucinant. În seara tragediei veneam de la o instituție pe linia securității naționale, nu veneam de la restaurant. (...) Există baza legală pentru un antemergător. În seara respectivă, în jurul orei 19,00, aveam antemergătorul în față. Din cercetări rezultă că atât antemergătorul, cât și mașina cu care mă deplasam aveau viteza legală", a precizat Oprea.

Senatorul a ținut să precizeze și faptul că nu ministrul de Interne stabilește traseul și nici viteza de deplasare. „Nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă. Am trăit un coșmar“, a conchis acesta. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră