267 de miliarde de dolari, pentru a scăpa omenirea de foamete

11 Iul 2015
267 de miliarde de dolari, pentru a scăpa omenirea de foamete
267 de miliarde de dolari (239 de miliarde de euro) ar trebui investiţi în următorii 15 ani pentru a se reuşi eliminarea foametei la nivel global, până în 2030, estimează Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) într-un raport prezentat vineri, 10 iulie. Ceea ce este echivalentul a 160 de dolari în plus anual, pentru fiecare persoană care trăieşte într-o stare de sărăcie extremă.

În condiţiile în care, în lume aproximativ 800 de milioane de persoane suferă pentru că nu au ce mânca, al doilea obiectiv al dezvoltării durabile (ODD), ce trebuie adoptat în acest an de comunitatea internaţională, vizează eradicarea totală a sub-alimentaţiei cronice până în 2030. « Or, dacă menţinem statu quo-ul, vom avea şi în 2030 , peste 650 de milioane de persoane suferinde de foame. Mesajul este clar », a declarat Jose Graziano da Silva, directorul general al FAO, citat într-un articol pe acest subiect în Le Monde. Directorul general al FAO a prezentat, la Roma, acest raport elaborat Programul pentru alimentaţia mondială  (PAM) şi Fondul internaţional pentru dezvoltarea agriculturii (FIDA).

267 de miliarde de dolari, adică aproximativ 0,3% din PIB-ul mondial, este preţul plătit pentru eradicarea foamei cronice şi mai puţin cronice, explica înaltul oficial.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră