Facebook va şterge mesajele anti-imigranţi

15 Sep 2015
Facebook va şterge mesajele anti-imigranţi
Facebook s-a angajat să ajute guvernul german să combată discursurile xenofobe şi de incităre la ură împotriva refugiaţilor. Conform Wall Street Journal, Faceboook lucrează împreună cu ministerul german de justiţie şi furnizorii de internet pentru îndepărtarea de pe reţele de socializare a mesajelor de incitare la ură împotriva refugiaţilor.  

Decizia vine după criticile recente aduse Facebook de către ministrul german de Justiţie, Heiko Maas. “Din ce în ce mai mulţi utilizatori Facebook se plâng că compania dvs nu stopează postările şi comentariile rasiste, în ciuda faptului că vin cu exemple concrete”, se arată într-o scrisoare a lui Maas postată pe o reţea de socializare.

Oricum, Facebook a subliniat că nu are de gând să-şi schimbe politica în ceea ce priveşte conţinutul considerat prea jignitor. De altfel,  Wall Street Journal citează o sursă apropiată discuţiilor, arătând că refugiaţii nu par a fi protejaţi de Facebook de mesajele de incitare la ură, reţeaua de socializare permiţând criticile utilizatorilor bazate acţiunile, nu pe identitatea acestora.

Îndepărtarea mesajelor de incitare la ură de pe reţelele de socializare a fost stabilită luni, la Berlin, în cadrul discuţiilor dintre ministrul german de justiţie şi reprezentanţii Facebook.

Germania se confruntă cu un val de solicitanţi de azil, mulţi din Siria şi Afganistan, şi se aşteaptă la un număr record până la sfârşitul anului. Numărul mare de imigranţi a provocat un val de proteste în Germania.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră