Cum se pregătesc austriecii pentru EUROVISION 2015. La metrou va cânta Conchita Wurst, iar în Viena vor fi semafoare gay-friendly (GALERIE FOTO)

14 Mai 2015
Cum se pregătesc austriecii pentru EUROVISION 2015. La metrou va cânta Conchita Wurst, iar în Viena vor fi semafoare gay-friendly (GALERIE FOTO)
Viena se pregătește pentru Eurovisionul de anul acesta, care va începe la 19 mai, aproape fiecare colțișor din oraș fiind marcat, discret sau nu, de concursul muzical. Dacă încă de la aeroport ești întâmpinat de panouri care anunță concursul, nu trebuie să te mire că spațiile verzi sunt presărate cu inimioare care anunță același lucru, că municipalitatea a pregătit o surpriză vizuală și extrem de corectă politic pentru un număr de 120 de semafoare, care au devenit între timp gay-friendly sau că administratorii metroului din metropola austriacă s-au alăturat și ei efervescenței, mizând pe vocea câștigătoarei (câștigătorului???) de anul trecut, Conchita Wurst.

Așadar, 120 de semafoare din oraș prezintă cupluri gay și heterosexuale, în locul imaginii obișnuite cu pietonul stilizat și solitar. Semafoarele rebrand-uite se află în zonele cele mai frecventate din oraș, care oraș este încă de pe acum foarte animat, adică plin de turiști străini, nu că ar fi dus lipsă de asta până la Eurovision...

De altfel, cu ocazia concursului, municipalitatea pune la dispoziție și vizite ghidate ale orașului și ale Primăriei pentru cupluri de homosexuali și lesbiene.

Începând de luni 11 mai, glasul interpretului transsexual Conchita Wurst poate fi auzit prezentând scurte mesaje în germană, engleză și franceză la fiecare jumătate de oră pe toate cele cinci linii de transport subteran din Viena. Obiectivul urmărit este acela de a crea o ambianță cât mai plăcută și relaxată pentru toți cei care vizitează orașul până la 23-24 mai, când va avea loc spectacolul de gală al celei de-a 60-a ediții a Eurovision, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al companiei de transport public din Viena, Wiener Linien.

”Dacă o ușă se închide, alta se va deschide. Deoarece următorul metrou va sosi în curând”, sună unul dintre anunțurile făcute de Conchita Wurst, care mai spune și că ”Dragostea este ca metroul din Viena: peste tot” sau că ”Niciodată nu este prea târziu pentru a proceda corect. Adică pentru a folosi transportul în comun”.

De lunea viitoare vor fi difuzate și anunțuri prin care pasagerii vor fi informați că au ajuns într-una dintre stațiile în care sunt amplasate ecrane pe care se pot urmări în direct concertele din cadrul festivalului. De o semnalizare sonoră deosebită va avea parte și stația de la Stadthalle, sala în care vor cânta reprezentanții celor 40 de țări care aspiră la trofeul ediției jubiliare din acest an, a 60-a ediție a concursului televizat.

De câteva săptămâni deja, circa 16.000 de voluntari au fost mobilizați de municipalitate pentru a curăța orașul. Spectacolul se preconizează a fi urmărit de 100 de milioane de telespectatori din întreaga lume, potrivit organizatorilor.

Bugetul Eurovision-ului este estimat la 25-27 de milioane de euro, potrivit postului de radio-televiziune public ORF, organizatorul ediției din acest an.

Multe informații despre partea mai puțin așteptată a pregătirilor pentru Eurovision puteți găsi pe site-ul wien.info. (M.C, D.I)

 


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră