Este oficial! Schweighofer şi-a vândut pădurile din România

26 Mar 2018 | scris de Istvan Deak
Este oficial! Schweighofer şi-a vândut pădurile din România

Iubitorii naturii și ai pădurilor din România ar trebui să fie mulţumiţi. Grupul Schweighofer, acuzat virulent în ultimul timp că este principalul vinovat pentru defrișarea pădurilor, a decis să îşi vândă fondul forestier din România.

Într-un comunicat pus la dispoziția presei, grupul anunță că a vândut toate pădurile pe care le deține în România unui fond de investiții din Suedia: GreenGold Asset Management, cu sediul în Stockholm.

Este vorba despre 14.283 de hectare de pădure în regiunile Hundedoara, Gorj, Vâlcea, Prahova, Buzău, Neamț și Suceava, care au fost manageriate de subsidiara Schweighofer, Cascade Empire SRL.

Suprafețele de pădure au fost achiziționate de Schweighofer între 2003 și 2011. Cei 19 angajați ai Cascade Empire SRL au fost preluați deja de GreenGold. Valoarea tranzacției și detaliile contractuale sunt protejate de clauze de confidențialitate.

Cascade Empire, divizia locală de achiziţii a companiei austriece de prelucrare a lemnului Holzindustrie Schweighofer, deţinea, în 2009, 11.000 ha de păduri pe piaţa locală, achiziţionate în ultimii ani, pentru care a plătit circa 30 mil. euro, scriau jurnaliştii de la Ziarul Financiar.

Proiectul era gândit ca o investiţie pe termen lung, care avea şi valenţe imobiliare. "Vrem să ajungem la cât mai mult, însă acum accentul se pune pe consolidare", declara atunci Lucian Petre, reprezentantul Cascade Empire.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră