Osemintele lui “Dracula”, expuse de joi la un muzeu din Germania

24 Mar 2018 | scris de Istvan Deak
Osemintele lui “Dracula”, expuse de joi la un muzeu din Germania

Cu dimensiuni ce depășesc 12 metri și o greutate de peste 500 de kilograme, Muzeul Altmuhltal din Denkendorf (landul Baden-Wurttemberg), Germania, se mândrește cu cele mai mari exemplare de pterozauri (reptile zburătoare de pe vremea dinozaurilor) găsite vreodată.

Conform Die Zeit, în muzeu au fost expuse două modele și oasele originale care se presupune că datează de acum 66 de milioane de ani. Fiindcă osemintele au fost găsite pe teritoriul României, cercetatorii le-au denumit “Dracula”.

Până acum, cel mai mare pterozaur a fost considerat Hatzegopteryx, găsit de asemenea în România, urmat de Quetzalcoatlus, găsit în sudul Texasului, la granița cu Mexic. Acesta din urmă ajungea la dimensiuni de 10 metri și cântarea între 100 și 250 de kilograme.

„În cazul lui Dracula avem de-a face cu un corp mai robust. Probabil era cel mai mare vânător “, spune fondatorul muzeului Raimund Albersdorfer. Chiar dacă a fost încadrat în categoria reptilelor zburătoare, expertul are dubii asupra abilităților sale de a zbura. 

“Nu știm dacă Dracula a zburat vreodată. Exista posibilitatea să fi zburat doar în tinerețe, când avea dimensiuni mai mici”, a adăugat Albersdorfer. 

Chiar și așa, el a ales ca titlul expoziției să fie “Stăpânii aerului”. Pe lângă “Dracula” au fost expuse alte 24 de pterozauri, despre care expertul dă asigurări că erau mai mici și puteau zbura, unele datând chiar de acum 150 de milioane de ani.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră