Epidemia de rujeolă din România a ajuns în Ucraina! Ce spune ministrul Sănătăţii de la Kiev

17 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Epidemia de rujeolă din România a ajuns în Ucraina! Ce spune ministrul Sănătăţii de la Kiev

Epidemia de rujeolă a venit în Ucraina din România, a declarat marţi ministrul Sănătății de la Kiev, Ulyana Suprun, într-o conferinţă de presă, relatează112.ua.

"Rujeola a venit din România, care are și probleme cu vaccinarea", a spus Suprun. Ea a adăugat că în 2017 au fost înregistrate 4782 de cazuri de rujeolă, dintre care 75% la copii. Potrivit lui Suprun, 86% dintre bolnavi nu au fost vaccinați împotriva rujeolei.

"Vaccinarea este singurul remediu împotriva rujeolei", a subliniat Suprun. Suprun a mai spus spus că anul trecut au murit şase persoane din cauza sechelelor rujeolei, dintre care patru copii.

În 11 din cele 12 luni ale lui 2017, 3382 de persoane au fost diagnosticate cu rujeolă în Ucraina. Anul trecut au fost înregistrate patru cazuri letale de rujeolă. Începând cu 15 ianuarie 2018, au fost înregistrate 87 de cazuri de pojar în Kiev. Între 10 și 14 ianuarie, mai mult de 10.000 de copii au fost vaccinați împotriva rujeolei în Kiev. 74 de persoane au fost diagnosticate cu rujeolă, alte 500 de cazuri au fost înregistrate în regiunea Cernăuți (Ucraina de Vest).

Primul deces provocat de rujeolă anul acesta în România s-a înregistrat în judeţul Suceava. Este vorba despre un băieţel de 2 din localitatea suceveană Mitocu Dragomirnei. El nu era vaccinat şi a decedat pe 4 ianuarie, în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă  din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Băieţelul a contactat virusul în spital, conform directorului adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

În ultimii doi ani, în România au fost diagnosticate cu rujeolă 10.307 persoane şi s-au înregistrat 37 de decese.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră