Sentința în DOSARUL REFERENDUMUL, amânată de instanța supremă pentru 15 mai

06 Mai 2015
Sentința în DOSARUL REFERENDUMUL, amânată de instanța supremă pentru 15 mai
UPDATE 11:15 - Instanța supremă a amânat pentru 15 mai, pronunțarea sentinței în dosarul în care ministrul Liviu Dragnea și alte peste 70 de persoane sunt judecați pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Decizia nu va fi definitivă și va putea fi contestată la completul de cinci judecători din cadrul ÎCCJ.
...............................................

Zi grea prentru Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da, astăzi, sentința în dosarul în care Dragnea şi alte peste 70 de persoane sunt judecaţi pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.
 
Cu o zi înaintea pronunțării sentinței, ministrul Dezvoltării a spus că are emoţii, dar este „absolut convins” de nevinovăţia sa şi crede că nici instanţa nu a identificat „vreo probă serioasă”, ci doar afirmaţii şi deducţii.
 
"Eu sunt absolut convins de nevinovăția mea, mi-am susținut-o cu tărie în toată această perioadă. Nici eu și cred că nici instanța n-a identificat vreo probă serioasă la procuror. Este vorba de un șir de afirmații, considerații, deducții, presupuneri și eu sper ca mâine decizia să fie de achitare", a spus Liviu Dragnea, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
 
Întrebat ce va face dacă va fi condamnat în acest dosar, Dragnea a afirmat că nu a răspuns niciodată la această întrebare, din superstiție.
 
"Știți bine ce voi face, numai că n-am vrut să răspund niciodată la întrebarea asta, din superstiție. Răspunsul e inclus în întrebare. (...) Așa cum în acești mai mult de doi ani de zile m-am ferit să comentez și am fost foarte rezervat în comentarii pentru a nu fi acuzat că influențez justiția — spre deosebire de alții, în frunte cu Băsescu, care au tot influențat în cazul ăsta și care au tot presat — așa voi face și eu, după sentință voi vorbi mai multe lucruri", a mai spus ministrul. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră